2020-10-22 04:31Pressmeddelande

Årets Mentor Nya Företag utsedd i Gästrikland. Mentorskap kan avgöra ett framgångsrikt företagande!

Paul Lodell har utsetts till Årets Mentor Nya Företag i Gästrikland.

”Vet hur man får en person att växa”

Paul Lodell har utsetts till Årets Mentor Nya Företag i Gästrikland. Det skedde vid en ceremoni under onsdagen.  – Jag har vuxit otroligt mycket som person och som företagare, summerar Pauls adept Lovisa Korpendahl sitt mentorår.

”Tack vare mentorskapet vågade jag satsa på företaget och följa min dröm”

2018 flyttade Lovisa Korpendahl med familj från Stockholm till Gävle. Hon är i grunden legitimerad sjuksköterska men har drömt om att starta eget och följa sin passion om att sälja barnkläder på ett klimatsäkrare sätt. Under hennes andra föräldraledighet gick idén från dröm till verkligehet och hon startade My Vintage Sweden. I sitt företag köper hon in kläder från privatpersoner som hon efter tvätt, fotografering mm säljer vidare i sin webbutik. Miljötänket finns i alla led och missionen är att göra second hand till förstahandsvalet för fler människor.

"Jag hade möjligheten att få en mentor via NyföretagarCentrum Gästrikland. Det har varit enormt värdefullt att ha Paul vid min sida som har peppat och stött mig igenom en bolagsstart, igenom Coronakrisen och rent krasst igenom en period när jag tvivlade på om jag skulle fortsätta," säger Lovisa.  I Paul Lodell fick jag en mentor som vet hur man får människor att växa. Han har aldrig gått in och gjort jobbet åt mig, utan istället har han funnits där som stöd, och genom råd, vägledning och exempel så har han stärkt mig som person och mitt företag kommer kunna växa kontrollerat, som exempel har  omsättningen de senaste månaderna dubblerats varje månad. Paul har gjort att jag vågat mer, att jag fokuserat min tid och kraft på det som är inspirerande och roligt. Han är en person som är inspirerande, som är lyhörd och skapar en positiv atmosfär. - Jag har lärt mig att komma tillbaka till värdegrunden och mitt ursprungliga driv när jag möter motgångar, vilket jag tror kommer göra resan mer stabil, säger Lovisa Korpendahl, My VIntage. 

Årets Mentor Paul Lodell driver DoGig Group AB. Han har en bakgrunden i ingenjörsbranschen och med DoGig erbjuder man utöver ingenjörstjänster, försäljning av grön teknik och innovationsprodukter samt att man investerar i start-ups.

Juryns motivering Årets Mentor Nya Företag:

Paul Lodell har utsetts till Årets Mentor Nya Företag i Gästrikland. Genom att finnas vid sin adepts sida med stöd, peppning, genom vägledning och att generöst bjuda på sina kunskaper och erfarenheter så har han funnits där genom en bolagsstart, en Corona kris och en period när adepten var redo att ge upp. Genom att hjälpa adepten att fokusera på det hen är bäst på och ha roligt i sitt entreprenörskap har han fått hen att växa och gå stärkt ur mentorskapet!

Om prisutdelningarna och mentorprogrammet

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag sker i samband med NyföretagarCentrums mässa Eget Företag som i år sker digitalt 8 - 9 december. Prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag blir den 9 december.

Utmärkelsen delas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som i samarbete med Tillväxtverket på uppdrag av Näringsdepartmenetet driver mentorprogram för blivande och nya företagare. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 600 mentorpar i mentorprogrammet runt om i landet.

Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt 7 500 mentorpar startats.

Mer information, kontakta:

Ann-Christin Käll, NyföretagarCentrum Gästrikland, mobil 070-620 59 75

Paul Lodell, Årets Mentor Nya Företag i Gästrikland, mobil 070-444 58 71Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. 2019 fick 16 000 personer kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning. 6 500 företag startades. Efter tre år är 84 procent av företagen aktiva; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck

Relaterade nyheter