2017-10-05 15:00Pressmeddelande

Årets Mentor i Blekinge län utsedd! Mentorskap kan avgöra ett lyckat företagande!

null

Ann Blaschke har utsetts till Årets Mentor i länet i kategorin Nya företag. Till Årets Mentor i kategorin Tillväxtföretag har utsetts Ann Nilsson. Det skedde vid en ceremoni på Residenset under torsdagen och prisutdelare var landshövding Sten Nordin. - Hon har lyssnat, kommenterat och varit ett utmärkt bollplank, säger Ann Blaschkes adept Sara Eriksén. – Hon såg mig och bekräftade mig, säger Ann Nilssons adept Ida Henrysson.  "Från en inte helt genomtänkt affärsidé till konkre

Ann Blaschke har utsetts till Årets Mentor i länet i kategorin Nya företag. Till Årets Mentor i kategorin Tillväxtföretag har utsetts Ann Nilsson. Det skedde vid en ceremoni på Residenset under torsdagen och prisutdelare var landshövding Sten Nordin. - Hon har lyssnat, kommenterat och varit ett utmärkt bollplank, säger Ann Blaschkes adept Sara Eriksén. – Hon såg mig och bekräftade mig, säger Ann Nilssons adept Ida Henrysson. 

"Från en inte helt genomtänkt affärsidé till konkretisering"

Årets mentor i kategorin nya företag är Ann Blaschke, som bland annat driver Lavendelns MiniSpa i Karlskrona, som erbjuder sina kunder bl.a. spabehandling, fotvård, massage. - Hon har stöttat och uppmuntrat mig på vägen från en inte helt genomtänkt affärsidé till konkretisering. Hon har lyssnat, kommenterat och varit ett utmärkt bollplank, säger adepten Sara Eriksén, som ska starta Professorns B&Bför främst gästlärare och gästforskare vid Blekinge Tekniska Högskola kombinerat med events med historisk koppling. – Efter ett långt yrkesliv i privat och statlig tjänst har det känts särskilt bra att min mentor är egenföretagare och har erfarenheter att dela med sig av. Framför allt har det handlat om att gå från vision till konkret handling och en realistisk handlingsplan, säger hon.

"Jag blev en ny människa efter vårt första möte"

Årets mentor i kategorin tillväxtföretag är Ann Nilsson, som har ett eget konsultbolag inom Human Resources. - Hon säger vad hon tycker utan krusiduller och ställer de rätta frågorna. Hon är rak, ärlig, konstruktiv och utmanande! Jag kände mig som en ny människa efter vårt första möte. Med hennes hjälp insåg jag att jag kan mer än jag själv trodde. Hon såg mig och bekräftade mig, säger adeptenIda Henrysson, som driver restaurangen Subway i Karlskrona med runt 25 anställda. - Mentorskapet har lett till tydligare direktiv, klarare struktur och en mer engagerad personal. Som mål har jag såklart att kunna hantera fler Subwayenheter, säger adepten.

Om prisutdelningarna och mentorprogrammet

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor för både befintliga och blivande företag i Sverige sker den 10 november i samband med mässan Eget Företag i Älvsjö.

Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum Sverige, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och befintliga företagare. Almi vänder sig till befintliga företag och NyföretagarCentrum till blivande entreprenörer, som är i uppstartsfas. Genom Almi och NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.500-2.000 mentorpar i de två mentorprogrammen.

Mer information, kontakta:

Mer information, kontakta:
Lena Karlsson, affärsrådgivare Almi Blekinge, mobil070 833 51 60

Ann Nilsson, Årets mentor Tillväxtföretag, mobil 073 521 83 96

Jonas Bommeskär, NyföretagarCentrum Karlskrona, mobil 070 829 85 40

Ann Blaschke, Årets mentor Nya företag, mobil 070 812 51 30

NyföretagarCentrum Sverige
Ferkens Gränd 3, 111 30 Stockholm | tel 08-14 44 00
www
.nyforetagarcentrum.se | e-post mail@nyforetagarcentrum.se | fb: www.facebook.com/nyforetagarcentrum

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. 2016 fick nära 16 000 personer kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning. Över 7 000 företag startades. Efter tre år är 81 procent av företagen aktiva; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. 2016 fick nära 16 000 personer kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning. Över 7 000 företag startades. Efter tre år är 81 procent av företagen aktiva; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Harry Goldman
VD
Harry Goldman