2017-09-15 07:00Pressmeddelande

Årets Mentor i Västmanlands län utsedd! Mentorskap kan avgöra ett lyckat företagande!

null

Anna Sjödin har utsetts till Årets Mentor i länet i kategorin nya företag. Till Årets Mentor i kategorin tillväxtföretag har utsetts Marianne Ohlson. Det skedde vid en ceremoni under torsdagen och prisutdelare var Billy Bergåker, VD för Almi Mälardalen. - Jag har blivit mer fokuserad på vad som verkligen behövs göras, säger Anna Sjödins adept Rikard Lundgren. – Hon är rak och tydlig, säger Marianne Ohlson adept Maria Malmros. "Hon har haft ett enastående öga för att se mig som

Anna Sjödin har utsetts till Årets Mentor i länet i kategorin nya företag. Till Årets Mentor i kategorin tillväxtföretag har utsetts Marianne Ohlson. Det skedde vid en ceremoni under torsdagen och prisutdelare var Billy Bergåker, VD för Almi Mälardalen. - Jag har blivit mer fokuserad på vad som verkligen behövs göras, säger Anna Sjödins adept Rikard Lundgren. – Hon är rak och tydlig, säger Marianne Ohlson adept Maria Malmros. 

"Hon har haft ett enastående öga för att se mig som person"

Årets mentor i kategorin Nya företag är Anna Sjödin, som är utvecklingschef i Västerås stad och ansvarig för konceptet Expectrum, som ska öka intresset för teknik och innovationer. - Hon har haft ett enastående öga för att se mig som person och utmanat mig. Det är något som behövs för en entreprenör mitt inne i virvelvinden. Hon är otroligt målfokuserad och kunnig i att ta projekt från idé till verklighet, säger adepten Rikard Lundgren, som ansvarar för satsningen food2change. Han har tagit fram ett system, som går ut på att ta tillvara resurser som annars går till spillo. - Jag har blivit mer fokuserad på vad som verkligen behövs göras. Hennes nätverk är en annan extremt viktig faktor, säger han.

"Hon får mig att växa som person"

Årets mentor i kategorin Tillväxtföretag är Marianne Ohlson, som är verksamhetskonsult. -. Hon har sett till att jag fått en positiv coachning och byggt mitt självförtroende, säger adepten Maria Malmros, som driver företaget My Store by M genom sin butik Holly. Företaget säljer produkter för baby, barn och inredning i Västerås. - Hon är rak och tydlig och får mig att växa som person. Våra möten har oftast varit hemma hos Marianne vilket gett det en extra touch, säger hon.

Om prisutdelningarna och mentorprogrammet

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor för både befintliga och blivande företag i Sverige sker den 10 november i samband med mässan Eget Företag i Älvsjö.

Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum Sverige, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och befintliga företagare. Almi vänder sig till befintliga företag och NyföretagarCentrum till blivande entreprenörer, som är i uppstartsfas. Genom Almi och NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.500-2.000 mentorpar i de två mentorprogrammen.

Mer information, kontakta:

Simona Hef, mentorhandledare NyföretagarCentrum Västerås mobil 070 628 35 17

Anna Sjödin, Årets mentor Nya företag, mobil 076 569 46 33

Agneta Persson, Almi Företagspartner Mälardalen, mobil 072 702 78 02

Marianne Ohlson, Årets mentor Tillväxtföretag, mobil 070 868 98 00


NyföretagarCentrum Sverige
Ferkens Gränd 3, 111 30 Stockholm | tel 08-14 44 00
www
.nyforetagarcentrum.se | e-post mail@nyforetagarcentrum.se | fb: www.facebook.com/nyforetagarcentrum

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. 2016 fick nära 16 000 personer kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning. Över 7 000 företag startades. Efter tre år är 81 procent av företagen aktiva; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. 2016 fick nära 16 000 personer kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning. Över 7 000 företag startades. Efter tre år är 81 procent av företagen aktiva; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Harry Goldman
VD
Harry Goldman