2018-11-06 16:25Pressmeddelande

Årets Mentor Nya Företag utsedd i Stockholms län. Mentorskap kan avgöra ett framgångsrikt företagande!

Jan Kjellegård har utsetts till Årets Mentor Nya Företag i Stockholms län vid en ceremoni under tisdagen, prisutdelare var Therese Käck, nationellt ansvarig för NyföretagarCentrums mentorprogram.  – Han har varit den drivande kraften framåt för mig när självförtroende sviktat och jag kännt att det var omöjligt, säger Jan Kjellegårds adept Sara Tavasolian.

"Våra olikheter och de diskussioner det medfört, har varit en bidragande orsak till att jag kunnat möta mina kunders behov."

Årets mentor Nya Företag Jan Kjellegård, Pink Edition har mer än 20 års erfarenhet från energi- och råvarusektorn med gedigna kompetenser inom affärsutveckling, riskhantering och förändringsarbete.

- Han är enormt generös, lojal och ärlig, tre egenskaper som gör honom till en person som varit en ynnest att få ha i mitt liv, säger Sara Tavasolian, som driver Tavasolian Studios, där hon säljer sina kunskaper inom reklam, grafisk design och webb med ett starkt fokus på hållbarhet och där hon vill vara ett bidrag till ökad heterogenitet och mångfald inom reklambranschen. - Jan har varit oerhört generös i sitt mentorskap och alltid erbjudit de verktyg som kommer hjälpa mig att lyckas. Under mina år i konst- och reklamskolor så har vi aldrig riktigt fått möjligheten att lära oss vad som krävs från oss i kundmöten, och detta har varit en primär del av vårt arbete tillsammans under året. Jag känner mig säkrare på vad som krävs för för att möta kunderna men också för att ta mig an de beslut och de utmaningar som kommer. 

Om prisutdelningarna och mentorprogrammet

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag 2018 i Sverige sker den 9 november i samband med mässan Eget Företag i Älvsjö.

Utmärkelsen delas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande företagare. NyföretagarCentrums program riktar sig till blivande entreprenörer, som är i uppstartsfas. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 550 - 600 mentorpar i mentorprogrammet runt om i landet. Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt 6 000 mentorpar startats.

Mer information, kontakta:

Johan Stenius, NyföretagarCentrum Söder, mobil 070 - 993 57 10

Jan Kjellegård, Årets Mentor Nya Företag, mobil 076 - 134 85 95

 

 

 

 


Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. 2017 fick mer än 16 000 personer kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning. Över 7 000 företag startades. Efter tre år är 81 procent av företagen aktiva; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck

Relaterade nyheter