2017-10-04 07:30Pressmeddelande

Årets Mentor i Stockholms län utsedd! Mentorskap kan avgöra ett lyckat företagande!

null

Bertil Orrvik har utsetts till Årets Mentor Nya företag i Stockholms län. Prisutdelningen ägde rum onsdag morgon vid Morgonsoffan i Huddinge. Bertil har under ett år varit mentor ideellt för adepterna Erez Ofer och Stephanie Rodriguez, Vegan Schmegan, och han går nu vidare som finalist i den nationella tävlingen Årets Mentor, som avgörs i Stockholm den 10 november."En bra mentor är en förebild, som bjuder på kunskaper och kontakter som ger nyföretagare större chans att lyc

Bertil Orrvik har utsetts till Årets Mentor Nya företag i Stockholms län. Prisutdelningen ägde rum onsdag morgon vid Morgonsoffan i Huddinge. Bertil har under ett år varit mentor ideellt för adepterna Erez Ofer och Stephanie Rodriguez, Vegan Schmegan, och han går nu vidare som finalist i den nationella tävlingen Årets Mentor, som avgörs i Stockholm den 10 november.

"En bra mentor är en förebild, som bjuder på kunskaper och kontakter som ger nyföretagare större chans att lyckas. Med mentorn som bollplank och stöd kan vägen till ett lönsamt företag bli både rakare och roligare. Det kräver både tid och engagemang", säger Inger Wickbom, mentorhandledare vid NyföretagarCentrum Botkyrka-Huddinge.

"Han gav oss tänket som utvecklar oss vidare"

Bertil Orrvik driver konferensanläggningen Balingsholm vid sjön Trehörningen i Huddinge. – Bertil är lyhörd och ödmjuk och har hjälpt oss att se saker med andra glasögon vilket lett till att vi fått ett tänk som utvecklar oss vidare, säger adepter Erez Ofer och Stephanie Rodriguez, som driver företaget Vegan Schmegan, som utvecklat ett koncept kring sin lila foodtruck med växtbaserad mat som falafel och seitan. - När vi träffade Bertil var vi vilsna och beredda på att kasta in handduken men han har hjälpt oss att strukturera och planera, vi har fått en tro på oss själva och det har gett konkreta resultat, säger Erez och Stephanie. Under året har vi blivit bättre på att förhandla med arrangörer likväl på att marknadsföra oss vilket gjort att försäljningen ökat samtidigt som kostnaderna minskat.


Juryns motivering till utmärkelsen av Bertil Orrvik:

Han har i mentorrollen nyttjat sina egna erfarenheter inom företagande och på ett tryggt, engagerande och inspirerande sätt delgett sin kunskap och motiverat adepterna att utveckla ett tänk och våga genomföra förändringar som påverkat både företagets resultat och skapat en hållbar grund för företaget och företagarna.

Prisutdelning

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor för tillväxtföretag i Sverige sker den 10 november i samband med mässan Eget Företag i Älvsjö.

Om mentorprogrammen

Utmärkelsen Årets Mentor delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för tillväxtföretag och nya företag. Genom organisationerna år en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.000 -1.500 mentorpar i Almis och NyföretagarCentrums olika mentorprogram över hela landet.

Mer information, kontakta:

Inger Wickbom, NyföretagarCentrum Botkyrka-Huddinge, mobil 070 - 281 14 56

Bertil Orrvik, Årets mentor Nya företag, mobil 070 - 212 42 42

NyföretagarCentrum Sverige
Ferkens Gränd 3, 111 30 Stockholm | tel 08-14 44 00
www
.nyforetagarcentrum.se | e-post mail@nyforetagarcentrum.se | fb: www.facebook.com/nyforetagarcentrum

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. 2016 fick nära 16 000 personer kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning. Över 7 000 företag startades. Efter tre år är 81 procent av företagen aktiva; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. 2016 fick nära 16 000 personer kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning. Över 7 000 företag startades. Efter tre år är 81 procent av företagen aktiva; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Harry Goldman
VD
Harry Goldman