2022-11-18 06:00Pressmeddelande

Benny Törnqvist utsedd till Årets Mentor Nya Företag i Västmanland!

Årets Mentor i Västmanland Benny Törnquist med adepten Erica SÖderbergÅrets Mentor i Västmanland Benny Törnquist med adepten Erica SÖderberg

NyföretagarCentrum har utsett Årets mentor i Västmanlands län: 

Benny Törnqvist, Frilanscoachen,  Årets Mentor Nya Företag 

  - Tack vare våra diskussioner så har jag fått många nya insikter om mig själv och som företagare, säger Erica Söderberg, Bennys adept. Utmärkelsen Årets Mentor visar betydelsen av att få en mentor som bollplank för entreprenören och hens företag, säger Marnix Bijl på NyföretagarCentrum Västmanland.

Benny Törnqvist är mentor i NyföretagarCentrums program sedan många år. Han driver företaget Frilanscoachen där han kombinerar sina kunskaper och erfarenheter i tjänster som affärsutveckling, mentorskap, coachning, säljutbildning mm. Hans breda erfarenheter och kunskaper har under åren kommit till stor nytta för både kunder och för adepterna.
 
Erica Söderberg, Erica S AB, är adepten som nominerade Benny: Erica har under många år arbetat med ledarskap- och organisationsutveckling. En erfaren projekt- och produktionsledare som drivs av passionen att utveckla hållbara hälsosamma individer och organisationer. I sitt företag erbjuder hon dels tjänster som yoga och meditation, men också coachning och styling av hem och lokaler.
- Det har varit en fantastisk möjlighet att kunna bolla sina frågor och utmaningar med Benny, som ju gjort entreprenörsresan själv. Med hans vägledning och stöd blev jag hjälpt att finna svaren på mina frågor. Han motiverar mig att våga! Han är alltid där för mig, pushar mig framåt utan att styra. Han är verkligen grym på att stötta och när det ibland känts tufft som när pandemin slog till, så fick han mig alltid att känna mig mindre ensam med mina tankar.

Juryns motivering av Nyföretagarcentrum till utmärkelsen av Benny Törnqvist:
Årets mentor Nya Företag Benny Törnqvist har genom sitt stora engagemang, med stöttning och lösningsinriktade frågor funnits där som ett viktigt stöd och ett bollplank för sin adept. Han har generöst delat med sig av kunskaper, erfarenheter och nätverk. Med hjälp av Bennys stöd har adepten Erica utvecklats som person och som företagare och ser en ljus framtid framför sig.  

Om mentorprogrammet
Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag sker i samband med Nyföretagarhjälpens livesändning 23 nov.  Utmärkelsen delas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som finansierat av Tillväxtverket på uppdrag av Näringsdepartementet, driver mentorprogram för blivande och nya företagare. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 600 mentorpar i mentorprogrammet runt om i landet.
Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt 9 000 mentorpar startats.

För mer information, kontakta:  
Marnix Bijl, NyföretagarCentrum Västmanland, mobil 073 696 52 77
Benny Törnqvist, Årets Mentor Nya Företag, mobil 070 – 541 78 96Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 225 kommuner. Under 2021 har 15 000 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 8 000 företag har startats. Efter tre år är 84 procent av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck

Relaterade nyheter