2022-11-08 16:30Pressmeddelande

Jonas Karlsson har utsetts till Årets Mentor Nya Företag i Sörmland!

Årets Mentor Nya Företag i Sörmlands län JOnas Karlsson, PQ Projektledning med adepten Omar al-Obaidi, Drobaidi Tandvård. Årets Mentor Nya Företag i Sörmlands län JOnas Karlsson, PQ Projektledning med adepten Omar al-Obaidi, Drobaidi Tandvård.

NyföretagarCentrum har utsett Årets mentor i Södermanlands län: 

Jonas Karlsson utsedd till Årets Mentor Nya Företag 

 - Tack vare goda exempel och våra diskussioner så har jag kunnat undvika misstag som kunde fått stora konsekvenser, säger Omar Al-Obaidi, Jonas adept. Utmärkelsen Årets Mentor visar betydelsen av att få en mentor som bollplank för entreprenören och hens företag, säger Jeanette Hellgren på NyföretagarCentrum Eskilstuna.

Jonas Karlsson driver sedan 2007 sitt företag PQ Projektledning där han med ett team av drygt 40 medarbetare erbjuder rådgivning, projektledning, projekteringsledning och byggledning i framför allt Mälardalen och Stockholmsregionen. De jobbar med offentliga och privata kunder och har under åren drivit mer än 1400 uppdrag. Hans breda erfarenheter och kunskaper kommer till stor nytta för både kunder och för adepterna.
 
Omar Al - Obaidi heter adepten som nominerat Jonas: Omar har ännu inte fyllt 30 år men har hunnit med att skaffa sig svensk, norsk och brittisk tandläkarlegitimation. 2020 startade han Dr. Obaidi Tandvård i Eskilstuna, och under mentorskapet utökade han med ytterligare en klinik i Stockholm och han skapar sysselsättning för sig själv och ytterligare tandläkare och tandsköterskor. - Det har varit en fantastisk trygghet att ha Jonas att bolla med. Med hans vägledning och stöd blev jag hjälpt att finna svaren på mina frågor. Han motiverar mig att våga vilket jag är tacksam för! Det har utvecklat mig så mycket. Jag har mer självförtroende och vågar ta besluten som krävs idag. Han är alltid där för mig, pushar mig framåt utan att styra. Vi har fått revidera målsättningarna kontinuerligt för att företaget utvecklats så snabbt! Jonas har ALLT man kan önska sig i en mentor!

Juryns motivering av Nyföretagarcentrum till utmärkelsen av Jonas Karlsson:
Årets mentor Nya Företag Jonas Karlsson har genom stort engagemang, stöttning och utmanande frågor funnits där som ett viktigt stöd och ett bollplank för sin adept. Han har generöst delat med sig av kunskaper, erfarenheter och nätverk. Med hjälp av Jonas stöd har adepten Omar utvecklats som person och som företagare. Företaget har gått från en klinik i Eskilstuna till en nyetablering även i Stockholm och ett flertal anställda. Företaget har fått en flygande start och Omar känner sig tryggare i sin roll som ledare och som företagare.

Om mentorprogrammet
Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag sker i samband med Nyföretagarhjälpens livesändning 23 nov.  Utmärkelsen delas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som finansierat av Tillväxtverket på uppdrag av Näringsdepartementet, driver mentorprogram för blivande och nya företagare. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 600 mentorpar i mentorprogrammet runt om i landet.
Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt 9 000 mentorpar startats.

För mer information, kontakta:  
Jeanette Hellgren, NyföretagarCentrum Eskilstuna, mobil 073 – 540 07 35
Jonas Karlsson, Årets Mentor Nya Företag, mobil 070 – 366 19 70Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 225 kommuner. Under 2021 har 15 000 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 8 000 företag har startats. Efter tre år är 84 procent av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck

Relaterade nyheter