2022-10-28 05:00Pressmeddelande

Jörgen Mattsson och Catarina Thuning, Årets Mentorer i Östergötlands län. Mentorskap kan avgöra ett framgångsrikt företagande!

NyföretagarCentrum  och Almi har utsett Årets mentorer i Östergötland län:

Jörgen Mattsson och Catarina Thuning har utsetts till Årets Mentor Nya Företag respektive Årets Mentor Växa av NyföretagarCentrum och Almi Företagspartne.  – Efter varje träff med Jörgen är man superpeppad att fortsätta utveckla sina tankar och idéer, säger Chatarina Israelsson, en av de två adepter som nominerat Jörgen Mattsson.– Mentorn har stärkt mig i arbetet hur jag kan vara en hållbar företagare och chef, säger Catarina Thunings adept. Utmärkelsen Årets Mentor visar betydelsen av att få en mentor som bollplank för entreprenören och hens företag, säger Anna Hjertstedt på NyföretagarCentrum och Therese Stålered på Almi Företagspartner. Vilka representerar de två organisationerna som utser Årets Mentorer i länet.

Årets mentor inom Nyföretagarcentrum är Jörgen Mattsson, som har en bakgrund inom verksamheter inom el- och konstruktionsbranschen, inom företag som ABB och YIT Sverige. Idag driver han konsultföretaget Mojco utöver att han bidrar med sina erfarenheter i olika styrelseuppdrag. Hans kunskaper och erfarenheter inom affärsutveckling och ekonomi är några av de områden där hans adepter har haft stor nytta av hans hjälp.

Två av varandra oberoende adepter har nominerat Jörgen, Hans Winzell och Chatarina Israelsson: - Hans Winzell: - För egen del innebar pandemin att företaget Nolaris Solutions fick ställas om och det har varit en fantastisk trygghet att ha Jörgen att bolla med. Med hans vägledning och stöd kunde en ny strategi och tydlig vision byggas upp. Jag fick ett bättre självförtroende i min roll som företagare tack vare Jörgen. - Att starta eget mitt under brinnande pandemi var inte det enklaste men Jörgen hjälpte till att strukturera, hitta nya vägar och tydliggöra mitt budskap, säger Chatarina Israelsson, Jörgens andra adept och grundare av Taettsteg. Det är värdefullt att kunna få stöd av någon som är mer erfaren, och jag vet att han vill att jag skall lyckas även när han ställer mer utmanande frågor.

Juryns motivering av Nyföretagarcentrum till utmärkelsen av Jörgen Mattson:
Årets mentor har lång erfarenhet av ekonomisk och strategisk företagsutveckling och har ett genuint intresse i människors välmående. Med en stor förmåga att sätta sig in adeptens situation och ödmjukt lotsa framåt har årets mentor inte bara stärkt adepternas självförtroende utan också peppat, motiverat och väglett på ett omsorgsfullt sätt. Med värme, tillit och engagemang som grund arbetar du med ett rakt och tydligt kommunikationssätt och skapar förståelse och riktlinje i det som känns dimmigt.

Årets Mentor inom Almi Företagspartner är Catarina Thuning, som är VD på Catma AB med en bakgrund som kommunikationsdirektör, kultur- och fritidschef och organisations- och bolagsstrateg. Som mentor delar Catarina med sig av många värdefulla insikter om hur adepten kan uppnå bestående förändringar och framgång både privat och i professionella sammanhang.

Catarina Thunings adept: - Catarina har med ett stort engagemang stöttat och gett värdefull input som stärkt mig i min ledarroll. Vi har diskuterat ämnen som värdeskapande, rekrytering, lönsamhet, prioriteringar och ledarskap. I diskussionerna har Catarina stöttat och kommit med kloka råd och egna erfarenheter. Det har varit ett otroligt bra bollplank och bidragit till att jag börjat värdesätta min egen tid. Jag har också gjort min första rekrytering, säger Victoria Andersson på Vicans Wellness.

Juryns motivering av Almi Företagspartner till utmärkelsen av Catarina Thuning:
Med stort engagemang och generositet har Catarina bjudit på värdefulla kunskaper och insikter. Catarina har delat med sig av egna erfarenheter och skapat en trygg plats för samtal om fortsatt utveckling, detta har stärkt adeptens roll som en hållbar chef och ledare. Catarina har med sin breda kunskap och kloka råd stöttat till nya insikter vilket stärkt adepten på hennes tillväxtresa.

Om mentorprogrammen
Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag sker i samband med Nyföretagarhjälpens livesändning 23 nov. 
Utmärkelsen delas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som finansierat av Tillväxtverket på uppdrag av Näringsdepartementet, driver mentorprogram för blivande och nya företagare. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 600 mentorpar i mentorprogrammet runt om i landet.
Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt 9 000 mentorpar startats.

Utmärkelsen Årets Mentor Växa delas ut av Almi Företagspartner, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för tillväxtföretag.

För mer information, kontakta:
Anna Hjertstedt, NyföretagarCentrum Mellersta Östergötland, mobil 070- 882 44 17 Jörgen Mattson, Årets mentor inom Nyföretagarcentrum, mobil 072- 2543130

Therese Stålered, Almi Företagspartner Östergötland, mobil 070–8512227
Catarina Thuning, Årets mentor inom Almi Företagspartner Östergötland AB, mobil 070-3202863Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 225 kommuner. Under 2021 har 15 000 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 8 000 företag har startats. Efter tre år är 84 procent av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck

Relaterade nyheter