2021-11-01 13:00Pressmeddelande

Ing-Marie Rundwall är Årets Mentor Nya Företag i Skåne. Mentorskap kan avgöra ett framgånsrikt företagande!

Årets Mentor Nya Företag i Skåne Ing-Marie Rundwall flankerad av Marlene Taudien, mentorhandledare NyföretagarCentrum Skåne NordVäst och Anneli Ödén, verksamhetsledare NyföretagarCentrum Skåne NordVästÅrets Mentor Nya Företag i Skåne Ing-Marie Rundwall flankerad av Marlene Taudien, mentorhandledare NyföretagarCentrum Skåne NordVäst och Anneli Ödén, verksamhetsledare NyföretagarCentrum Skåne NordVäst

"Hon får mig att  känna mig modigare efter våra möten"

Ing-Marie Rundwall har under måndagen utsetts till  Årets Mentor Nya Företag i Skåne län. Hon deltar som mentor hos NyföretagarCentrum Skåne NordVäst och nominerades av adepten Katrine Karlsson, Solwe HR.  – Ing-Marie är en fantastisk lyssnare samtidigt som hon ställer de där jobbiga frågorna, de som får mig att utvecklas, lyfter Katrine.  

”Hon har gjort att jag vågar tro på min förmåga och mitt företag idé"

Katrine Karlsson har lång erfarenhet inom HR bl a som HR chef inom ett industribolag. I sitt arbete såg hon behovet av att utveckla och stärka samarbeten internt för att driva utvecklingsom leder till nytänkande och innovation. Katrine tog klivet och startade Solwe HR där hon erbjuder sina tjänster som interim chef/ senior konsult inom HR, men också som processledare och utveckling av team.

Katrine lyfter att utan Ing-Marie och mentorskapet så hade uppstarten blivit jobbigare, också för att pandemin kom parallellt. - Alla diskussioner kring vad som är viktigt när man startar och driver bolag, har fått mig att känna mig tryggare. Under pandemin var det tyngre att få in uppdrag men Ing-Marie var stöttande och inlyssnande och kom med massor av tips som hjälpte mig framåt. Mentorskapsprogrammet och Ing-Marie har verkligen gjort att jag fått en inre tillit till mig och mitt företagande. Hon är mentor ut i fingerspetsarna och vet när det är läge att lyssna, ställa frågor utmana och själv prata.

Årets Mentor Ing-Marie Rundwall har en bred kompetens då det gäller ledarskap, organisation och medarbetarskap. Efter många år på högre positioner framförallt inom kommunal verksamhet startade hon Rundwall konsult där hon erbjuder utbildning, coachning och föreläsningar inom ämnen som ledarskap, utvecklings- och förändringsledning osv.
En varm och generös mentor men inte rädd för att utmana för att skapa utveckling och hjäpa adeptern växa. Många adepter ( och andra företagare) har med hjälp av Ing-Maries vägledning, inspiration och stöd kunnat gå vidare tryggare och säkrare i sin roll som företagare.

Juryns motivering Årets Mentor Nya Företag:

Ing-Marie har genom ett djupt engagemang, med en rak och ärlig kommunikation och genom att generöst dela med sig av kunskaper, erfarenheter och nätverk har hon hjälpt adepten parera de utmaningar som mött henne under uppstarten och funnit nya lösningar.  Med positiv energi och glädje har hon varit en fanstastisk inspiration som hjälpt adepten utvecklas och växa som person och som företagare.

Årets Mentor Nya Företag i Skåne 2021 är Ing-Marie Rundwall!

Om prisutdelningarna och mentorprogrammet

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag sker i samband med NyföretagarCentrums digitala mässa 11 november.

Utmärkelsen delas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som finansierat av Tillväxtverket på uppdrag av Näringsdepartementet, driver mentorprogram för blivande och nya företagare. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 600 mentorpar i mentorprogrammet runt om i landet.

Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt 8 500 mentorpar startats.

Mer information, kontakta:

Marlene Taudien, mentorhandledare NyföretagarCentrum Skåne NordVäst, mobil 070 - 340 88 10

Ing-Marie Rundwall, Årets Mentor Nya Företag i Skåne, mobil 070 - 593 30 08Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. Under 2020 har 16 500 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 8 000 företag har startats. Efter tre år är 84 procent av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck

Relaterade nyheter