2021-11-12 06:00Pressmeddelande

Caxton Njuki vinnare i Mentor of the Year Award!

Caxton Njuki utsågs på torsdagen till Årets Mentor Nya Företag av NyföretagarCentrum och blev senare på kvällen en av de TVÅ vinnande mentorerna i Youth Business Internationals Mentor of the Year Award.Caxton Njuki utsågs på torsdagen till Årets Mentor Nya Företag av NyföretagarCentrum och blev senare på kvällen en av de TVÅ vinnande mentorerna i Youth Business Internationals Mentor of the Year Award.

Caxton Njuki blev inte bara Årets Mentor 2021 i Sverige under torsdagen utan senare på kvällen blev han en av de TVÅ vinnarna i Youth Business Internationals tävling Mentor of the Year Award Europe. En inspirerande och lärorik kväll avslutades med adepter från sju länder som pitchade varför just deras mentor skulle vinna. Efter omröstning visade det sig exakt hur svårt det är att välja ut en Årets Mentor - publiken hade nämligen valt två! Caxton Njuki som var YBI-medlemmen NyföretagarCentrums kandidat, och Juan Andrés Ortis som representerade YBI:s spanska medlemsorganisation.

Youth Business International (YBI -  https://www.youthbusiness.org) är en global organisation som främjar entreprenörskap hos unga genom rådgivning, mentorskap och mikrofinansiering. 

Caxtons adept Jessika Sillanpää, Jessikasstory har under sitt uppstartår haft stöd av Caxton Njuki, grundare av Caxton Sports Management, något som stärkt henne som person och som företagare och gjort att hon står stadigt på scenen och på utvecklingsresan.

Jag är så fantastiskt glad och stolt över utmärkelsen, men framförallt är jag tacksam över den fina nomineringen från Jessika som jag haft äran att vara mentor åt! Tacksam över Birgit Båvner på NyföretagarCentrum som trodde på mig från start, tacksam över att jag fick en mentor i Catarina Hagstrand, årets mentor 2010. Jag hade aldrig varit där jag är idag utan alla människor runt omkring mig. Det är ett privilegie att få vara med och dela resan med våra nyföretagare. Att få vara med och följa dem på vägen och se dem växa. Inspirerande och det ger så mycket tillbaka!, säger Caxton Njuki.    

Hos oss på NyföretagarCentrum ser vi att mentorskapet är en avgörande framgångsfaktor för våra nya företagare, det bästa stödet de kan få. Att få hjälp av en erfaren företagare som med objektiva ögon kan hjälpa adepten att se vad hen behöver göra, säger Birgit Båvner, verksamhetsledare och ansvarig för mentorprogrammet i Östra Sörmland. Hon är också den som matchat Caxton och Jessika i mentorprogrammet, och hjälpt dem med rådgivning när de båda var nya.

Sedan 2006 har 9 000 nya företag under ett år fått en ideell mentor som stöd. En erfaren företagare som delar med sig av sin tid, sina kunskaper och erfarenheter.

Det är en fantastisk trygghet och möjlighet att under sin uppstart kunna bolla utmaningar med en mentor. Att ha någon vid din sida som stöttar och uppmuntrar när det känns motigt men som också gläds med dig när det går bra. Som brinner för att ge andra möjligheten till en tryggare och stabilare start. En mycket värdefull gåva!", säger Therese Käck, nationellt programansvarig Mentor Eget Företag

 Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. Under 2020 har 16 500 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 8 000 företag har startats. Efter tre år är 84 procent av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck

Relaterade nyheter