2020-11-19 08:01Pressmeddelande

Årets Mentor i Södermanland utsedd. Mentorskap kan avgöra ett framgångsrikt företagande!

Årets Mentor i Södermanland Peter Paunovic, Yobber, tillsammans med adepten Camilla Strandmark, Ujjayi och Jeanette Hellgren, mentorhandledare NyföretagarCentrum Eskilstuna.bild av mentor Peter Paunovic stående i trappa efter att ha utsetts till Årets Mentor av mentorhandledare Jeanette Hellgren, NyföretagarCentrum Eskilstuna. Med på bilden är också adept Camilla Strandmark, Ujjayi.

Peter Paunovic har utsetts till Årets Mentor Nya Företag i Södermanland.

”Tack vare Peter har jag vuxit både som person och som företagare”

Peter Paunovic har utsetts till Årets Mentor Nya Företag i Södermanland. Det skedde vid en digital ceremoni som sändes i Vakna med MiE under torsdagen.  – Mentorskapet fick mig att ta kontroll över mitt företag, mitt jobb och mitt liv, summerar Peters adept Camilla Strandmark sitt mentorår.

”Med Peter vid min sida fick jag modet att ta klivet och säga upp mig och driva företag på heltid ”

Camilla Strandmark är i grunden sjuksköterska med lång och gedigen erfarenhet. Efter att ha vidareutbildat sig som distriktsköterska har hon lagt till kompetenser som intensivvård, anestesi och ambulanssjukvård. Utöver detta har Camilla också utbildat sig till medicinsk akupunktör, yogalärare och MBSR-lärare. Hennes syn är att varje människa har kraften att påverka sin egen hälsa och med starten av Ujjayi var målsättningen att sprida hälsa på ett effektivt, professionellt och tryggt sätt. I sitt företag erbjuder Camilla Strandmark kurser i mindfulness MBSR och yoga för barn och vuxna, privatpersoner och företag, akupunktur och tyst retreat.

"När jag började mitt företagande hade jag fortfarande en anställning men med Peters stöd och pepp så tog jag klivet och sade upp mig, och idag livnär jag mig på mitt företag" säger Camilla.  Det var en sån trygghet att ha Peter vid sin sida och att varje månad kunna ses och se vart jag och företaget var, utvärdera situationen och tillsammans se vilken riktning fokus skall ligga på. Han har med sin varma personlighet, med sin rutin, drift och glädje fått mig att våga lita på mig själv och att våga ta risker. Jag kommer fortsätta tänka kreativt, och låta mig ledas av hjärta och magkänsla.

Årets Mentor Peter Paunovic har lång erfarenhet av företagande och försäljning i synnerhet. I böcker och föreläsningar/ utbildningar delar han med sig av sina kunskaper om försäljning och att leda och utveckla försäljning inom olika branscher. De senaste åren har ägnats åt Yobber, en rekryteringsplattform där arbetsgivare och jobbsökare förs samman.

Juryns motivering Årets Mentor Nya Företag:

Årets mentor Nya Företag, Peter Paunovic, har med värme och lyhördhet, genom sitt enorma engagemang, med kunskaper, erfarenheter och inspiration varit en ovärderlig hjälp under uppstarten. Genom Peters stöd och vägledning fick adepten modet att välja företagande på heltid och idag lever hon helt på sitt företag. 

Om prisutdelningarna och mentorprogrammet

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag sker i samband med NyföretagarCentrums mässa Eget Företag som sker digitalt 9 december.

Utmärkelsen delas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som i samarbete med Tillväxtverket på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och nya företagare. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 600 mentorpar i mentorprogrammet runt om i landet.

Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt 7 500 mentorpar startats.

Mer information, kontakta:

Jeanette Hellgren, mentorhandledare NyföretagarCentrum Eskilstuna, mobil 073-540 07 35

Peter Paunovic, Årets Mentor Nya Företag i Södermanland, mobil 070 - 419 94 40Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. 2019 fick 16 000 personer kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning. 6 500 företag startades. Efter tre år är 84 procent av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck

Relaterade nyheter