2021-10-14 07:21Pressmeddelande

Sima Valizadeh har utsetts till Årets Mentor Nya Företag i Gävleborg. Mentorskap kan avgöra ett framgångsrikt företagande!

Sima Valizadeh blir Årets Mentor Nya Företag i Gävleborgs län

” Stödet och valideringen man får varje möte är en enorm positiv drivkraft! .”

Sima Valizadeh utsågs under onsdagkvällen till Årets Mentor. Priset delades ut av NyföretagarCentrum Gästriklands verksamhetsledare Ann-Christin Käll. – Hon har fått  mig att förstå vikten av nätverkande för att utveckla mitt företag, lyfter Simas adept Fatha Mohamed.

”Hon har fått mig att växa och min kunskap om hur man driver företag har utvecklats. ”

Fatha Mohamed är utbildad socionom i grunden men i Fatha AB tar hon klivet in i modebranschen med sitt företag. Fatha blir Sveriges första marknadsplats för modest fashion, en marknad som växer i och utanför landets gränser. "För egen del har pandemin inte inneburit någon större skillnad. Mitt företag är inriktat på nätet, och att kunna genomföra möten digitalt har varit effektivt och fått tiden att räcka till ännu bättre." 

Sima har varit ett fantastiskt stöd under uppstarten. Hon har stöttat och peppat. Genom all kunskap och de erfarenheter han delat med sig av så har jag fått verktygen att kunna utvecklas som person och i mitt företag, säger Fatha.

Hon beskriver också värdet av att ha någon mer erfaren som bollar och låter en ställa de frågor man har. "Med Simas hjälp så har jag fått en struktur som jag inte hade innan. Jag lärt mig om alltifrån att vikten med avtal och vad som står skrivet i dessa, till vad som är viktigt att efterfråga i en affärsrelation. Konkreta tips på hur jag skall tänka när jag tar klivet och anställer för att få in rätt kompetenser. Att ha mötena med SIma har gjort att jag presterat mer än vad jag kunnat tro om mig själv. Bättre mentor kan man inte få!

Årets Mentor Sima Valizadeh har lång erfarenhet inom hållbar teknologi och driver innovation inom området för att skapa en mer hållbar värld. Engagerad och drivande för att skapa samarbeten och utveckla manufakturbranschen genom digitalisering.  Hon är också en återkommande och uppskattad mentor inom NyföretagarCentrums mentorprogram.

Juryns motivering Årets Mentor Nya Företag:

Årets Mentor Nya Företag Sima Valizadeh, har med stort engagemang, med stöttning och utmanande frågor samt med kunskaper, erfarenheter och goda exempel, varit en värdefull hjälp för adepten under uppstarten. 

En lysande inspirationskälla och en fantastisk förebild som gett adepten tron på sina egna möjligheter och verktygen att växa som person och som företagare. En värdig Årets mentor!

 

Om prisutdelningarna och mentorprogrammet

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag sker i samband med NyföretagarCentrums digitala mässa 10 - 11 november.

Utmärkelsen delas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som finansierat av Tillväxtverket på uppdrag av Näringsdepartementet, driver mentorprogram för blivande och nya företagare. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 600 mentorpar i mentorprogrammet runt om i landet.

Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt 8 100 mentorpar startats.

Mer information, kontakta:

Ann-Christin Käll, verksamhetsledare NyföretagarCentrum Gästrikland, mobil 070 - 620 59 75

Sima Valizadeh, Årets Mentor Nya Företag i Gävleborg, mobil 072 - 880 56 67


Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. Under 2020 har 16 500 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 8 000 företag har startats. Efter tre år är 84 procent av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck

Relaterade nyheter