2019-10-11 10:00Pressmeddelande

Årets Mentor utsedd i Norrbotten. Mentorskap kan avgöra ett framgångsrikt företagande!

NyföretagarCentrum Nord utsåg Årets Mentorer tillsammans med Almi i Norrbotten:

”Delat med sig av kunskaper och arbetssätt ”

Sofia Lampa, Konsultbuketten, och Keith Sivenbring, Arnqvist & Sivenbring,  har utsetts till Årets Mentorer i Norrbotten. Det skedde vid en ceremoni på Residenset i Luleå under fredagen och prisutdelare var landshövding Björn O. Nilsson. - Sofia har varit en perfect match som mentor för mig och jag ser med glädje fram emot att fortsätta utveckla mitt företag, summerar Sofias adept Malin Winberg sitt mentorår. – Han har lärt mig att dra fördel av min personlighet och bygga vidare på mina styrkor, säger Keiths adept Samuel Hellström på byggföretaget Hellströms i Öjebyn. 

”Jag hade aldrig känt mig lika trygg och stabil utan mentorskapet” 

Sofia Lampa är VD, delägare och affärsutvecklare för Konsultbuketten i Luleå. 

- Att bygga inifrån och ut är viktiga ledord för mig, både i konsultuppdrag och i min roll som mentor, säger Sofia Lampa.  

Sofia Lampas adept Malin Winberg flyttade från Stockholm till Norrbotten för att studera radiojournalistik på LTU år 2009 och efter det fick hon jobb på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

- Jag har alltid trivts i Norrbotten och såg unika möjligheter att utvecklas här.

Samtidigt som jag jobbade heltid som journalist växte också mitt intresse för träning, hälsa och ledarskap, vilket ledde till extrajobb både som gruppträningsinstruktör och moderator för olika evenemang. Längtan att jobba med alla mina intressen och göra allt det jag brinner för ledde till att jag sa upp mig och vågade satsa på mitt egna bolag, förklarar Malin Winberg.

- Sofia har varit ovärderligt stöd och bollplank under min uppstart. Jag hade aldrig känt mig lika trygg och stabil som företagare om det inte vore för vårt samarbete det senaste året, avslutar Malin Winberg.

Juryns motivering Årets Mentor Starta: Hon har hjälpt mig våga måla upp ännu större visioner inför framtiden

Årets mentor Starta Företag Sofia Lampa har med sin närvaro och sitt engagemang funnits där som ett viktigt stöd och bollplank för sin adept. Mentorn har generöst investerat sin egen tid i sin adepts utveckling och framgång. Mentorn har även hjälpt sin adept att se sitt företags potential samt stärkt adepten i att lyfta blicken och våga måla upp ännu större visioner inför framtiden. 

”Han är engagerad och kunnig”

Keith Sivenbring driver tillsammans med en kollega konsultbyrån Arnqvist & Sivenbring i Luleå. - Min drivkraft är att inspirera människor och ge verktyg som skapar glädje och tillväxt, säger han. Adepten Samuel Hellström pekar på hur engagerad och kunnig hans mentor är.  – Han har delat med sig av verktyg, mallar och arbetssätt, som är bra att applicera och utgå ifrån. Det har varit till god hjälp, säger adepten.

”Det är bra att få tips av en mentor hur man ska tänka”

Adepten är VD i familjeföretaget Hellströms i Öjebyn. Företaget utför inom bygg- och anläggning inom nyproduktion, ombyggnation av lokaler, skolor, bostäder, näringsfastigheter och industrilokaler och omsätter ca 300 Mkr och har drygt 100 anställda. - Keith Sivenbring har hjälpt mig både när det handlat om min personliga utveckling och företagets verksamhet. Han har gett mig tips och lärt mig hur jag kan dra fördel av min personlighet, bygga vidare på mina styrkor och använda dessa på rätt sätt i företagsutvecklingen. Det är bra att få tips av en mentor hur man ska tänka i olika situationer, säger Samuel Hellström

Juryns motivering Årets Mentor Växa

Årets mentor Växa, Keith Sivenbring har guidat sin adept till en djupare förståelse för företagandet genom att dela med sig av sina erfarenheter och förmedla insikten att se företagandet i sin helhet. Mentorn har upprätthållit en god balans i sitt mentorskap genom att guida adepten till beslut och generöst delat med sig av sina kunskaper och arbetssätt. Mentorskapet har resulterat i värdefulla kunskaper för adepten, som har fått insikt att ta tillvara på sina styrkor och använda dessa i företagets utveckling.

Om prisutdelningarna och mentorprogrammet

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag sker den 8 november i samband med mässan Eget Företag i Älvsjö.

Utmärkelelas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som i samarbete med Tillväxtverket på uppdrag av Näringsdepartmenetet driver mentorprogram för blivande och nya företagare. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 600 mentorpar u mentorprogrammet runt om i landet.

Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt 6 500 mentorpar startats.

Mer information, kontakta:

Camilla Sehlin, Verksamhetsledare NyföretagarCentrum Nord, mobil 070-319 92 33

Sofia Lampa, Årets Mentor Starta Företag i Norrbotten, mobil 070-251 19 44

Stefan Stålnacke, mentorsansvarig hos Almi Nord, mobil 073-085 79 05

Keith Sivenbring, Årets Mentor Växa i Norrbotten, mobil 073-050 43 00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. 2018 fick 16 000 personer kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning. 6 500 företag startades. Efter tre år är 84 procent av företagen aktiva; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck

Relaterade nyheter