2019-10-17 10:30Pressmeddelande

Årets Mentor Nya Företag utsedd i Västernorrlands län. Mentorskap kan avgöra ett framgångsrikt företagande!

Lars-Jerker MolinLars-Jerker Molin

NyföretagarCentrum Sundsvall Timrå Härnösand har utsett Årets Mentor Nya Företag!

”Han har hjälpt mig att förstå branschen utifrån olika perspektiv ”

Lars-Jerker Molin, vd, Sleepingfox Hotel Group, har utsetts till Årets Mentor i Västernorrland. Det skedde på torsdagen i en ceremoni på restaurang Mamma Augustas Kök och prisutdelare var NyföretagarCentrum Sundsvall Timrå Härnösands ordförande Lars Sörling. - Han har så mycket erfarenhet så jag vet inte var jag ska börja, säger Lars-Jerkers adept Amanda Samuelsson. Han har hjälpt mig att förstå branschen från så många olika håll vilket hjält mig arbeta igenom alla utmaningar jag stött på. 

Lars-Jerker Molin är VD och en av tre delägare i gruppen Sleepingfox Hotel Group som bl a äger Best Western-hotell runt om i Sverige. Han har lång och gedigen erfarenhet av hotell- och restaurangbranschen genom att ha drivit ett antal olika hotell. Lars-Jerker har tidigare också varit försäljningschef på Lithells avdelning för storhushåll. 

Lars-Jerker Molins adept Amanda Samuelsson är utbildad kock och har, innan hon återvände hem till Sundsvall för 2,5 år sedan, arbetat på ett flertal ställen bl a i Barcelona. 

- Jag kom hem för att starta mitt företag och min restaurang. Jag har alltid brunnit för det som produceras lokalt och personerna bakom detta. Med min reaturang ville jag skapa en hemtrevlig och familjär restaurangupplevelse som bygger på vällagad mat av lokala råvaror i mesta möjliga mån.

Idag driver Amanda restaurangen Färjas brygga där hon och övrig personal serverar mat med inspiration från jordens alla hörn. Stort fokus ligger på att minska matsvinn, använda råvaror efter säsong och som finns i närområdet.

- Han har under hela vårt mentorskap varit öppen och tillgänglig. Det har varit roligt och givande att vara delaktig i arbetet med Lars-Jerker, och tack vare hans generositet med stöttning, förståelse och inspiration  och hjälp med kontaktytor så känner jag mig stärkt i min roll som företagare och ledare, avslutar Amanda Samuelsson.

Juryns motivering Årets Mentor Nya Företag: Han har fått mig att komma fram till nya egna lösningar och att sätta  mina värderingar.

Årets mentor Nya Företag Lars-Jerker Molin har genom stort engagemang, stöttning och inspiration funnits där som ett viktigt stöd och bollplank för sin adept. Han har generöst investerat sin egen tid, sina kunskaper och erfarenheter i sin adepts utveckling och framgång. Med hjälp av Lars-Jerker har adepten utvecklats som person och som företagare. Företagets koncept har vässats och genom att utveckla kreativa lösningar för lönsamheten har företagets ställning stärkts i en tuff bransch.

Om prisutdelningarna och mentorprogrammet

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag sker den 8 november i samband med mässan Eget Företag i Älvsjö.

Utmärkelelas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som i samarbete med Tillväxtverket på uppdrag av Näringsdepartmenetet driver mentorprogram för blivande och nya företagare. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 600 mentorpar u mentorprogrammet runt om i landet.

Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt 6 500 mentorpar startats.

Mer information, kontakta:

Per Dahlquist, Mentorhandledare NyföretagarCentrum Sundsvall Timrå Härnösand, mobil 070-585 39 29

Lars-Jerker Molin, Årets Mentor Nya Företag i Västernorrland, mobil 070-602 30 31

 


Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. 2018 fick 16 000 personer kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning. 6 500 företag startades. Efter tre år är 84 procent av företagen aktiva; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck

Relaterade nyheter