2023-11-06 17:00Pressmeddelande

Eva Brundin Årets Mentor Nya Företag i Skåne!

Eva Brundin, Årets Mentor 2023 i SkåneEva Brundin, Årets Mentor 2023 i Skåne

Med Evas hjälp blev företaget tydligare!

Eva Brundin, Tergent, har utnämnts till Årets Mentor Nya Företag i Skåne län samt Skåne NordVäst. Genom NyföretagarCentrums mentorprogram har hon stöttat Wivi-Anne och hennes företag Ayur Yoga Academy.

Eva Brundin har en gedigen kunskap om näringsliv och företagande som adepterna har förmånen att få ta del av med henne som mentor. Ägare och delägare för bl a Tergent, Spripac och Loop Capital. Investerare, styrelsemedlem och mentor i olika sammanhang.  Genom sina olika uppdrag har hon samlat på sig värdefulla kunskaper kring exempelvis marknadsföring & försäljning, affärsutveckling, management, kedarskap osv. 

– Eva har en otrolig förmåga att lyssna och se, både det jag säger men även det outtalade. Ibland även det jag själv inte ser, säger Wivi-Anne Nyberg, Ayur Yoga Academy. Hennes ödmjukhet kombinerat med tydlighet har på ett positivt sätt kunnat ge mig stöd framåt. Under trygga förhållanden har vi kunnat arbeta med att hitta lösningar för att stärka mina svagare områden. Hon har varit engagerad och stöttande in i minsta detalj, och jag och mitt företagande har stärkts på många sätt. Vi har jobbat med att öka strukturen och få en tydligare bild av kärnverksamhet och tjänsteutbud. Arbetet tillsammans med Eva har också inneburit ett stärkt varumärke genom storytelling, och att vi identifierat rätt typ av målgrupp.  Efter ett år med Eva har jag och företaget fått en stabilare grund att utvecklas med. 

– Det är med stolthet och glädje som vi delar ut priset till Årets Mentor varje år. Deras gemensamma resa visar att mentorskap kan ge så mycket och vara avgörande för ett framgångsrikt företagande, säger Cäthe Green, mentorhandledare hos NyföretagarCentrum Skåne NordVäst. 

Juryns motivering av utmärkelsen:

Årets mentor Nya Företag Eva Brundinhar med stort engagemang, genuint intresse, professionalism och glädje varitett värdefullt stöd och bollplank för adepten.Hennes förmåga att lyssna in och se adepten, hennes frikostiga delande av kunskaper, erfarenheteroch nätverk, har gett Wivi-Anne tro på sig själv och sitt företag, och en struktur och tydlighet kring företaget och dess tjänster, vilket genererat mer kunder. 

Med hjälp av Evas stöd har Wivi-Anne utvecklatssom person och som företagare och företaget har en stabilare grund att stå på.

Om mentorprogrammet

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag äger rum 6 december. Utmärkelsen delas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som finansierat av Tillväxtverket på uppdrag av Näringsdepartementet, driver mentorprogram för blivande och nya företagare. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 600 mentorpar i mentorprogrammet runt om i landet.
Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt 9 500 mentorpar startats.

För mer information, kontakta:  

Cäthe Green, mentorhandledare, NyföretagarCentrum Skåne NordVäst cathe.green@nyforetagarcentrum.se
0709 - 350 184

Eva Brundin, Årets Mentor Nya Företag
eva@tergent.se
0705 - 391 390

Wivi-Anne Nyberg, Ayur Yoga Academy
nybergwivianne@gmail.com
0707 - 655 050Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 225 kommuner. Under 2022 har 11 000 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 7 000 företag har startats. Efter tre år är 84% av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%, och under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck

Relaterade nyheter