2023-10-04 05:00Pressmeddelande

Lola Svensson utsedd till Årets Mentor Nya Företag i Västmanlands län!

Adept MIa Söderberg, Årets Mentor 2023 Lola Svensson och rådgivare Eva Ehlin, NyföretagarCentrum VästmanlandAdept MIa Söderberg, Årets Mentor 2023 Lola Svensson och rådgivare Eva Ehlin, NyföretagarCentrum Västmanland

Lola hjälpte nytt företag att våga satsa! 

Lola Svensson har utnämnts till Årets Mentor Nya Företag i Västmanlands län. Genom NyföretagarCentrums mentorprogram har hon stöttat adepten Maria Söderberg och hennes företag Syntolkeriet att utvecklas under ett år.

Lola Svensson är företagare sedan många år med en egen dansskola utöver att hon tidigare varit professionell dansare och agerar även som domare vid olika danstävlingar. Hennes kunskaper och erfarenheter av företagande har varit till stor nytta och glädje för adepten vid uppstarten av hennes företag. 

– Lola har alltid tagit sig tid och intresserat sig för mig. funnits där i vått och torrt även när hon kanske hade väldigt ont om tid själv. Under vårt år med Lola har både jag och företaget nått längre än vad jag tidigare drömde om. Vid varje möte har nya mål fått sättas upp som jag sett till att få gjorda. Med hennes hjälp så har den här nya världen jag klev in i blivit mer hanterbar. Mentorskapet har gjort att jag blivit mer strukturerad och planera min och företagets tid, men jag har också fått verktyg som hjälper mig i arbetet med kunder och andra leverantörer. 

Utmärkelsen Årets Mentor visar betydelsen av att få en mentor som bollplank både för adeptens utveckling som entreprenören och för hens företag, säger Marnix Bijl, verksamhetsledare för NyföretagarCentrum Västmanland.

Juryns motivering av utmärkelsen till Lola Svensson:


Lola Svensson har utsetts till Årets mentor Nya Företag för att hon med stor generositet och engagemang delat med sig av kunskaper, nätverk och egna erfarenheter. Med Lolas stöd har adepten utvecklat som person och som företagare, och fått verktyg att strukturera sitt företag samt vässat sitt nätverkande. 

Om mentorprogrammet

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag sker den 6 december. Utmärkelsen delas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som finansierat av Tillväxtverket på uppdrag av Näringsdepartementet, driver mentorprogram för blivande och nya företagare. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 600 mentorpar i mentorprogrammet runt om i landet.
Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt 9 500 mentorpar startats.

För mer information, kontakta:  

Marnix Bijl, verksamhetsledare, NyföretagarCentrum Västmanland 
073 - 696 52 77 

Lola Svensson, Årets Mentor Nya Företag i Västmanland
076 - 788 08 31

Maria Söderberg, adept, Syntolkeriet
070 - 683 02 42Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 225 kommuner. Under 2022 har 11 000 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 7 000 företag har startats. Efter tre år är 84% av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%, och under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck

Relaterade nyheter