2023-10-20 15:00Pressmeddelande

Johan Lundgren, Årets Mentor Nya Företag i Västra Götaland.

Johan Lundgren, Årets Mentor Nya Företag i Västra Götalands länJohan Lundgren, Årets Mentor Nya Företag i Västra Götalands län

Johan hjälpte nytt företag att våga satsa!

Johan Lundgren, J NoD AB, har utnämnts till Årets Mentor Nya Företag i Västra Götalands län. Genom NyföretagarCentrums mentorprogram har han stöttat företaget Envue Technologies i deras resa i bolagsbyggandet. 

Johan har under sin långa karriär haft en mängd olika roller och ansvar. Han har varit affärsstrategikonsult, varumärkes- och affärsutvecklingskonsult och använt sina kunskaper för att hjälpa företag växa framgångsrikt. Utöver det har han gedigen erfarenhet som strategisk rådgivare, ägare och styrelsemedlem på Gullers
Grupp och Ellermore, där han inom området för strategiska kundrelationer arbetat nationellt och internationellt inom både B2B och B2C. Kunskaper och erfarenheter som nu det av ÅForsk prisade företaget Envue Technologies fått ta del av under det senaste året inom ramen för NyföretagarCentrum Göteborgsregionen.

- Mentorskapet med Johan har varit extremt värdefullt. Han har generöst delat med sig av sin egna resa, erfarenhet och expertis, vilket har gett mig värdefulla insikter och nya perspektiv på olika strategier och tillvägagångssätt. Det har också gjort att jag kunnat 
utveckla mina färdigheter inom styrelsearbete och affärsstrategi, vilket stärkt min förmåga att identifiera och utforma strategier istället för att kontinuerligt fastna i dagliga administrativa uppgifter, säger Ellen Andréasson, som tillsammans med David Albinsson grundat företaget Envue Technologies. Företaget skall erbjuda ny teknologi, ett optiskt instrument som möjliggör nya sätt att studera biomolekyler vilket kan fördjupa förståelse för sjukdomar och också bidra till att utveckla nya läkemedel.

– Johan har utmanat mig att sträva efter högre prestationer men med välbefinnande och hälsa i åtanke och har fungerat som ett stödssystem genom att erbjuda råd och vägledning,  säger Ellen. Stödet och vägledningen jag fått under året har gjort att jag känner mer trygghet och självförtroende i mitt företagande, som ibland annars tenderar att kännas ensamt speciellt som ung och oerfaren. Mentorskapet har inneburit en möjlighet att utvecklas både personligt och professionellt. Johan hjälper mig att utmana mina egna tankemönster och begränsningar, vilket öppnar upp för nya möjligheter och tillväxt. Att få feedback och insikt från någon med mer erfarenhet ger mig möjlighet att lära av mina misstag och stärka mina styrkor.

– Det är med stolthet och glädje som vi delar ut priset till Årets Mentor varje år. Deras gemensamma resa visar att mentorskap kan ge så mycket och vara avgörande för ett framgångsrikt företagande, säger Kristina Ford, mentorhandledare hos NyföretagarCentrum Göteborgsregionen.

Juryns motivering av utmärkelsen till Johan Lundgren:

Johan Lundgren är utsedd till Årets Mentor Nya Företag i Västra Götaland för att med hjälp av en omfattande erfarenhet och expertis inom marknadsföring, varumärkesbyggande och affärsutveckling, genom hela mentorskapet varit helhjärtat engagerad och dedikerad till adeptens framgångar och välmående, och han strävar efter att hjälpa henne att nå hela sin fulla potential. Han har skapat en trygg miljö där hon kan dela sina utmaningar, tankar och mål, samt med en resultatinriktad strategi har han hjälpt henne att utvecklas som person och som företagare!.

Om mentorprogrammet
Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag sker 6 december. Utmärkelsen delas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som finansierat av Tillväxtverket på uppdrag av Näringsdepartementet, driver mentorprogram för blivande och nya företagare. Genom NyföretagarCentrum får en adept kostnadsfritt under ett år tillgång till en ideell mentor. Årligen matchas ca 600 mentorpar runt om i landet, och sedan starten 2006 har drygt 9 500 nya företag fått hjälp av en mentor från NyföretagarCentrum. Ca 60% av dessa har grundats/ drivs av kvinnliga företagare.

För mer information, kontakta:  
Kristina Ford, mentorhandledare, NyföretagarCentrum Göteborgsregionen kristina.ford@nyforetagarcentrum.se
0733 - 842 448

Johan Lundgren, Årets Mentor Nya Företag i Västra Götalands län
jlundgrenhi@gmail.com
0708 - 872 559
 
Ellen Andréasson, VD, Envue Technologies
ellen@envue-technologies.com
0738 - 199 032Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 225 kommuner. Under 2022 har 11 000 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 7 000 företag har startats. Efter tre år är 84% av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%, och under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck

Relaterade nyheter