2019-09-30 09:58Pressmeddelande

Årets Mentor utsedd i Västerbotten. Mentorskap kan avgöra ett framgångsrikt företagande!

 Från vänster till höger: Andreas Hörnberg, Hållbar Teknik (adept till Tommy Abrahamsson), Tommy Abrahamsson (vinnare Årets Mentor Växa), landshövding Magdalena Andersson, Andreas Boden, Hållbar Teknik (adept till Tommy Abrahamsson), Niklas Jons... Från vänster till höger: Andreas Hörnberg, Hållbar Teknik (adept till Tommy Abrahamsson), Tommy Abrahamsson (vinnare Årets Mentor Växa), landshövding Magdalena Andersson, Andreas Boden, Hållbar Teknik (adept till Tommy Abrahamsson), Niklas Jons...

Almi och NyföretagarCentrum Umeå utser Årets mentorer i Västerbotten:

”Jag skulle önska att alla fick testa denna resa

 

Lena Lundqvist, SHIFT Education, och Tommy Abrahamsson, tidigare Nolia,  har utsetts till Årets Mentorer i Västerbotten. Det skedde vid en ceremoni på Residenset i Umeå under fredagen och prisutdelare var landshövding Magdalena Andersson. – Working Dogstadius AB blev headhuntade av NyföretagarCentrum i Umeå, i mitten av år 2018, för att delta i ett mentorprogram. Det har nu gått några månader och företaget har exploderat, utbrister Lenas adept Mirjam Hopstadius. – Vi har fått en push att våga växa och det har tagit oss ut i resten av landet, säger Tommys adept Andreas Bodén, på företaget Hållbar Teknik i Umeå. 

 

"Lena hjälper oss att få ner "bulldegen" i bunken"

Mirjam och Patrik Hopstadius driver företaget Working Dogstadius. Verksamheten är ett hundcenter med erfarenhet av resursstarka hundar och man erbjuder kurser och föreläsningar inom kommunikation, hårda spår, personsök och specialsök. - Lena har gett oss verjtygen att tänka som kloka företagsledare utifrån tillväxt, välmående och budget.Ibland är idéerna som en bulldeg som jäser över okontrollerat, Lenas möten med oss har gjort att bulldegen efter mötena blivit till en saftig kontrollerad deg, säger Mirjam Hopstadius som nominerat Lena till utmärkelsen.

 

Lena Lundqvist är VD på SHIFT Education och arbetar idag som coach för företagsledare. - Här är kvinnan, the one and only, Lena Lundqvist.  Personen som hjälper och stöttar mig som ledare i mitt företag! Resan är SÅ häftig! Nya relationer byggs, den personliga utvecklingen men inte minst den nöjda kundkretsen. Jag skulle önska att alla fick testa denna resa! säger Mirjam.

 

Juryns motivering Årets Mentor Nya Företag:

Ödmjukt har Lena Lundqvist axlat mentorskapet för Working Dogstadius AB. Med stor erfarenhet och kompetens har hon stöttat företaget i dess etablering och expansion.Hon har varit en god förebild och en sann inspiration för sina adepter som känner att tack vare Lena och mentorskapet är stärkta som företagsledare.

 

”Han har väckt tankar som vi själva inte har tänkt”

Tommy Abrahamsson är VD för företaget TOBE Outerwear sedan ett år. Tidigare var han VD för Noliamässan i Umeå och han har haft ledande roller när företag befunnit sig i en stark expansion.  – Vår mentor har bidragit till vår tillväxt och hjälpt oss att bygga grunden för vår expansion. Han är ett bra bollplank och har väckt tankar som vi själva inte har tänkt. Inte minst har han utmanat våra idéer men också bekräftat andra, säger adepten Andreas Bodén, vars företag Hållbar Teknik, marknadsför ett keramiskt golvlack som ger en underhållsfri yta,

 

Juryns motivering Årets Mentor Växa

Tommy Abrahamsson har tillfört ovärderlig kunskap för utvecklingen av såväl företaget som adepten. Full av nya idéer, nya vinklar och utan pekpinnar har han försett adepten med idéer, frågor och skapat utrymme för nya utmaningar. Den styrka mentorn har är just att stödja adepter i processen att gå från idé till handling och att hjälpa i en tillväxtfas. Efter fullföljt mentorskap känner sig adepten nu säkrare i sin chefsposition, har ökat omsättningen och har vägen framåt till en planerad expansion klar för sig.

 

Om prisutdelningarna och mentorprogrammet

 

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag sker den 8 november i samband med mässan Eget Företag i Älvsjö.

Utmärkelelas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som i samarbete med Tillväxtverket på uppdrag av Näringsdepartmenetet driver mentorprogram för blivande och nya företagare. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 600 mentorpar u mentorprogrammet runt om i landet.

Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt

6 500 mentorpar startats.

 

Mer information, kontakta:

Jan Sundman, NyföretagarCentrum Umeås styrelseordförande, 072 – 513 72 99
Lena Lundqvist, Årets Mentor Starta i Västerbotten, 072-210 36 74

Marielle Lindberg, affärsrådgivare Almi Nord, mobil 070-371 71 03

Tommy Abrahamsson, Årets Mentor Växa i Västerbotten, mobil 070-588 27 77

 

 


Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. 2017 fick mer än 16 000 personer kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning. Över 7 000 företag startades. Efter tre år är 81 procent av företagen aktiva; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. 2018 fick 16 000 personer kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning. 6 500 företag startades. Efter tre år är 84 procent av företagen aktiva; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck

Relaterade nyheter