2022-11-25 12:00Pressmeddelande

Alex Stendahl Årets Mentor Nya Företag i Stockholms län!

Årets Mentor i Stockholms län Alex Stendahl med adepterna Johannes Rydström, Anders Chronvall och Viktor Gustafsson. Flankerade av representanter från Vallentuna kommun och Annika Holst, verksamhetsledare NyföretagarCentrum Täby Danderyd VallentunaÅrets Mentor i Stockholms län Alex Stendahl med adepterna Johannes Rydström, Anders Chronvall och Viktor Gustafsson. Flankerade av representanter från Vallentuna kommun och Annika Holst, verksamhetsledare NyföretagarCentrum Täby Danderyd Vallentuna

NyföretagarCentrum har utsett Årets mentor i Stockholms län: 

Alex Stendahl utsedd till Årets Mentor Nya Företag i Stockholm 2022 

"Även om vi gjort vår hemläxa (så väl den än går att göra) så är det ovärderligt att ha en mentor att bolla våra idéer och tankar med. ", säger adepterna Viktor Gustafsson, Anders Chronvall och Johannes Rydström. Priset delades ut under fredagen vid en lunch arrangerad tillsammans med Vallentuna kommun. Utmärkelsen Årets Mentor visar betydelsen av att få en mentor som bollplank för entreprenören och hens företag, säger Annika Holst, verksamhetsledare för NyföretagarCentrum Täby Danderyd Vallentuna.

Alex Stendahl
är uppskattad mentor i NyföretagarCentrums program sedan flera år. Han har lång och gedigen erfarenhet av entreprenörskap, affärsutveckling, IT, vårdsektorn osv. 2007 grundade han InfoSolutions, som utvecklades ur behovet av att kunna skicka information elektroniskt mellan labratorier och vårdgivare. Företaget levererar idag tjänster inom teknisk konsultation, utveckling, försäljning mm. 
Som mentor, enligt sina adepter engagerad, generös med sin tid, kunskap och erfarenhet, och inte minst nätverk. 

Alex nominerades av adepterna Viktor Gustafsson, Johannes Rydström och Anders Chronvall, grundare av Fortify Reliability Technologies Scandinavia. Företaget erbjuder tjänster inom ILS och LSA, med allt från projekt- och rådgivning till utbildning. Just utbildningssidan är en stark faktor då det är få som erbjuder detta på marknaden, och i Sverige finns brist på specialistkompetens inom ILS. Resan har gått fort, sommaren 2021 tog de klivet och startade konsultföretag där de erbjuder sin expertis inom ILS och LSA. Många års samlad erfarenhet gav företaget en stabil grund att stå på, man kunde sitt område. Däremot lyfter de hur mentorskapet har varit en ovärderlig möjliggörare då ingen av dem hade erfarenhet av företagande. - Våra första stapplande steg vad gäller att driva företag i egen regi fick en välbehövlig krycka i vår uppstart tack vare Alex. Det finns vissa insikter man inte kan läsa sig till", säger Viktor. Anders: "Alex har varit mycket generös med sina egna erfarenheter och funderingar över hur ett företag bäst styrs, och delat med sig av exempel och ledningsmetodik. Oerhört värdefullt för oss att få en signal på att vi täcker in alla aspekter som man ska ha koll på." 
Efter ett vågat steg att kliva av sina tjänster för det egna företagandet kommer de stänga första året med drygt fem miljoner i omsättning, och man ser behovet av att anställa fler. "Mentorprogrammet har varit suveränt för oss. Även om vi gjort vår hemläxa (så väl den än går att göra) så är det ovärderligt att ha en mentor att bolla våra idéer och tankar med, och vi har fått en massa bra tips och tricks att ha i åtanke.", avslutar Johannes.

Juryns motivering av Nyföretagarcentrum till utmärkelsen av Alex Stendahl:
Årets mentor Nya Företag Alex Stendahl har genom stort engagemang, positiv energi, genom stöd och utmanande frågor varit ett viktigt stöd för adepterna. Han har generöst delat med sig av kunskaper, erfarenheter och nätverk. Tillsammans med Alex har adepterna Viktor, Johannes och Anders gått från specialister inom sitt ämne till blomstrande nyföretagare.  Företagsresan har blivit enklare och roligare ihop med Alex!

Om mentorprogrammet
Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag sker i samband med Nyföretagarhjälpens livesändning 23 nov.  Utmärkelsen delas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som finansierat av Tillväxtverket på uppdrag av Näringsdepartementet, driver mentorprogram för blivande och nya företagare. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 600 mentorpar i mentorprogrammet runt om i landet.
Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt 9 000 mentorpar startats.

För mer information, kontakta:  
Annika Holst verksamhetsledare, NyföretagarCentrum Täby Danderyd Vallentuna, mob. 070-340 88 10
Alex Stendahl, Årets Mentor Nya Företag, mob.  070–855 6114Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 225 kommuner. Under 2021 har 15 000 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 8 000 företag har startats. Efter tre år är 84 procent av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Harry Goldman
VD
Harry Goldman
Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck

Relaterade nyheter