2022-11-17 16:00Pressmeddelande

Lisa Hasselgren utsedd till Årets Mentor i Örebro län!

Prisutdelning av Årets Mentor Nya Företag i Örebro lisa hasselgren med adepten Stina Odlingson.Prisutdelning av Årets Mentor Nya Företag i Örebro lisa hasselgren med adepten Stina Odlingson.

NyföretagarCentrum har utsett Årets mentor i Örebro län:
Lisa Hasselgren utsedd till Årets Mentor Nya Företag 

"När två starka kvinnor möts kan det ibland bli en krock"

 För mig och min mentor har det ibland blivit det, men på ett bra sätt, säger Stina Odlingson adept till Lisa Hasselgren, Årets Mentor i NyföretagarCentrums mentorprogram Mentor Eget Företag i Örebro/Lekeberg. -Lisa har hjälpt mig att utmana mina tankar, se nya perspektiv och ifrågasätta det jag tagit för givet. Hon har vågat ifrågasätta mig samtidigt som hon också varit noga med att överösa mig med komplimanger och positivitet” fortsätter Stina att beskriva sin mentor.

Lisa Hasselgren har sin bakgrund inom IT-branschen men driver idag tillsammans med medgrundaren Jens Björkander företaget Securifid som erbjuder säkra samtal mellan företag, myndigheter, organisationer gentemot både privatpersoner och andra organisationer. 2019 blev Lisa vittne till en våldsam händelse, kort därefter blev hon uppringd av någon från polisen. Lisa blev dock osäker på om det verkligen var en polis som ringde? Det fanns inget sätt för henne att kontrollera att personen som ringde faktiskt var från Polisen, och så föddes idén till identifieringstjänsten Securifid. Med 20 års erfarenhet inom IT-branschen och genom att faktiskt själv ha varit adept i mentorprogrammet var Lisa en given matchning för adept Stina Odlingson.

Stina Hasselgren som i sitt företag RetorIT, lär ut retorik till IT-företag har en fil.kand i retorik och kommunikativt ledarskap från Örebro Universitet. Hon valde att rikta in sig mot en bransch istället för att vara en generell retorikkonsult som många andra. Genom att lära sig branschen på djupet och förstå dess kommunikativa utmaningar har hon bättre kunnat anpassa sitt erbjudande. Mentorskapet har betytt mycket för Stinas start som företagare. - Jag har pushats att tänka utanför boxen men också ibland innanför boxen. Ibland har jag tänkt för brett men då har min mentor säkerställt att jag håller fokus på det som behöver hanteras nu. Jag har också uppmanats att våga testa och göra misstag, något som är svårt för mig i vanliga fall. Som företagare har jag fått en större tilltro till mig själv genom komplimanger, pepp och hjälp att se vad jag har åstadkommit.

Men de är inte bara för Stina som mentorskapet har betytt mycket, även Lisa ser sin roll som mentor som givande. -Det är både roligt och stärkande och jag inser hur mycket jag lärt mig längs min resa. En bekräftelse på att jag har nya kunskaper som jag faktiskt kan dela med mig av och som bidrar till en annan persons utveckling, vilket är så inspirerande.

Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt 9 000 mentorpar startats. Therese Käck, nationellt ansvarig för mentorsprogrammet beskriver mentorskapet som ett recept på framgång. Livet som ny företagare är inte lätt, det är många utmaningar och problem man ställs inför. Med stöd och support av en mentor, en oberoende och erfaren företagare, underlättas starten enormt. NyföretagarCentrums mentorer arbetar ideellt och erbjuder adepterna sina erfarenheter och kunskaper likväl som sina nätverk. Under 12 månader har man möjlighet att kostnadsfritt få någon att bolla med och utmana idéer, hjälpen att hitta de lämpligaste lösningarna och komma till beslut, utveckling av kommunikation och nätverkande men framförallt någon som utan baktankar stöttar, motiverar och hjälper till att hålla fokus framåt.

Om mentorprogrammet
Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag sker i samband med Nyföretagarhjälpens livesändning 23 nov.  Utmärkelsen delas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som finansierat av Tillväxtverket på uppdrag av Näringsdepartementet, driver mentorprogram för blivande och nya företagare. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 600 mentorpar i mentorprogrammet runt om i landet.Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 225 kommuner. Under 2021 har 15 000 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 8 000 företag har startats. Efter tre år är 84 procent av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck

Relaterade nyheter