2023-11-08 17:00Pressmeddelande

Ann- Charlotte Eriksson, Background AB, Årets Mentor Nya Företag i Dalarnas län!

Med Lottas hjälp fick Marita en snabbare och tryggare start !

Lotta Eriksson, delägare och byråchef för Background AB,  har utnämnts till Årets Mentor Nya Företag i Dalarnas län samt Falun. Genom NyföretagarCentrums mentorprogram har hon stöttat adepten Marita och nystartade Gruvans terapi till att tänka större och våga satsa.

Lotta har under många år arbetat med grafisk formgivning och presentation. Först i offentlig sektor hos Vägverket och Trafikverket, men sedan 2016 är hon delägare och VD på Background AB. Hennes kunskaper och erfarenheter har varit till stor glädje för flera adepter under åren, nu senast Marita Andersson, Gruvans Terapi. 

– Med Lottas stöd känner jag att jag har kunnat ta steg jag tidigare aldrig trodde var möjligt, säger Marita, ägare till Gruvans terapi. Mentorskapet har inneburit att jag utvecklats som person och som företagare. Jag har blivit modigare och fått mer tilltro till mig och min förmåga. När jag gick in i mentorprogrammet var företaget nystartat och jag behövde hjälp kring att utveckla strategier för att nå ut till mina potentiella kunder.  Två - tre månader in i mentorprogrammet såg jag en tydlig skillnad och efter ca 7 månader hade jag 80% beläggning av en heltid. 
Lotta inspirerar, lyfter och är delar generöst med sig av både kunskaper och kontakter. Man märker hur hon är genuint intresserad och allt vi gör handlar om att jag skall fundera, reflektera och omsätta till handling. Man går från varje möte fylld av ny energi och med ny inspiration!

– Det är med stolthet och glädje som vi delar ut priset till Årets Mentor varje år. Deras gemensamma resa visar att mentorskap kan ge så mycket och vara avgörande för ett framgångsrikt företagande, säger Mathias Bergqvist, verksamhetsledare på NyföretagarCentrum Mellersta Dalarna. 

Juryns motivering av utmärkelsen:

Årets mentor Nya Företag Lotta Eriksson har med stort engagemang, nyfikenhet och värme varit ett värdefullt stöd och bollplank för adepten. Hennes förmåga att lyssna in och se adepten, att strukturerat, tydligt och enkelt dela med sig av sina kunskaper, erfarenheter och nätverk, har gett Marita tro på sig själv och sitt företag, och verktygen att synliggöra sig och sitt företag. Något som gett henne en blomstrande start. Med Lottas stöd har Marita nått längre än vad hon tidigare trodde var möjligt. 

Om mentorprogrammet

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag äger rum 6 december. Utmärkelsen delas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som finansierat av Tillväxtverket på uppdrag av Näringsdepartementet, driver mentorprogram för blivande och nya företagare. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 600 mentorpar i mentorprogrammet runt om i landet.
Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt 9 500 mentorpar startats.

För mer information, kontakta:  

Mathias Bergqvist, verksamhetsledare, NyföretagarCentrum Mellersta Dalarna mellerstadalarna@nyforetagarcentrum.se
0704 - 614 271

Lotta Eriksson, Årets Mentor Nya Företag i Dalarna
lotta@bkgr.se
0735 - 729 058

Marita Andersson, Gruvans terapi
info@gruvansterapi.se
0702 - 220 173


Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 225 kommuner. Under 2022 har 11 000 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 7 000 företag har startats. Efter tre år är 84% av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%, och under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck