2023-12-05 18:00Pressmeddelande

Ingemar Näslund Årets Mentor Nya Företag i Stockholms län!

Ingemar Näslund, Årets Mentor 2023 i Stockholms län utsedd. 
På bilden: Anna Rogers, mentorhandledare NyföretagarCentrum Botkyrka Huddinge, adepten Robin Palmberg, CrossModal och Ingemar Näslund, Årets Mentor i Stockholm.Ingemar Näslund, Årets Mentor 2023 i Stockholms län utsedd. På bilden: Anna Rogers, mentorhandledare NyföretagarCentrum Botkyrka Huddinge, adepten Robin Palmberg, CrossModal och Ingemar Näslund, Årets Mentor i Stockholm.

Ingemar hjälpte Robin att våga satsa!

Ingemar Näslund, docent och överläkare i onkologi och innovatör, har utnämnts till Årets Mentor Nya Företag i Stockholms län. Genom NyföretagarCentrums mentorprogram har han stöttat nystartade CrossModal till att våga satsa på företagandet och att lägga fokus på rätt saker.

Ingemar Näslund som mentor var den perfekta matchningen för Robin Palmberg och hans företag CrossModal. Ingemar har en lång karriär i grunden som docent och överläkare bl a på Radiumhemmet men har parallellt med arbetet brunnit för entreprenörskap och utvecklat en lång rad innovationer framförallt inom medicin. Sedan 2005 driver han familjeföretaget Naslund Medical där huvudprodukten var den sk Gold Anchor, som förbättrar strålbehandling och som idag används världen över. 

– Utan Ingemar som stöd så hade det första året inte varit i närheten av så smidigt som allt blev. Han fick mig att känna mig som en "riktig" företagare direkt trots min brist på erfarenhet. Ingemars egna erfarenheter som uppfinnare och företagare har varit extremt värdefullt, säger Robin Palmberg, som startade CrossModal under sitt mentorskap. I företaget bygger han sensorer och mjukvara som används inom forskning för att ta reda på hur trafikanter påverkas av det byggda samhället.
- Från funderingar på att sälja mina uppfinningar till att jag satsade pengar och byggde verktyg för att sköta tillverkningen själv. Allt beslut som underlättades med Ingemars stöd och vägledning. 

Under tisdagskvällen hölls en avslutningsceremoni hos NyföretagarCeremoni Botkyrka Huddinge, där Ingemar tog emot priset  Årets Mentor Nya Företag I Stockholms län 2023. 

– Det är med stolthet och glädje vi ser Ingemar utses till Årets Mentor i Stockholm. Deras gemensamma resa visar att mentorskap kan ge så mycket och vara avgörande för ett framgångsrikt företagande, säger Josefin Hildinge, verksamhetsledare på NyföretagarCentrum Botkyrka Huddinge. 

Juryns motivering av utmärkelsen till Ingemar Näslund:


Genom ett aldrig sinande stöd och engagemang, att generöst dela med sig av sina omfattande erfarenheter, kunskaper och nätverk, har adepten Robin Palmberg utvecklats både som person och som företagare, likväl som att innovationen gått från idé till slutprodukt och nu är redo för internationell expansion.

Om mentorprogrammet
Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag sker den 6 december. Utmärkelsen delas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som finansierat av Tillväxtverket på uppdrag av Näringsdepartementet, driver mentorprogram för blivande och nya företagare. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 600 mentorpar i mentorprogrammet runt om i landet.

Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt 9 500 mentorpar startats.

För mer information, kontakta:  
Josefin Hildinge, verksamhetsledare, NyföretagarCentrum Botkyrka Huddinge josefin.hildinge@nyforetagarcentrum.se
070 - 954 35 15

Ingemar Näslund, Naslund Medical
ingemar.naslund
070- 370 24 36

CrossModal, robin.palmberg@gmail.com
Robin Palmberg,  072- 222 55 07 Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 225 kommuner. Under 2022 har 11 000 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 7 000 företag har startats. Efter tre år är 84% av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%, och under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck