2022-07-04 05:30Pressmeddelande

Nyföretagandet - en berg- och dalbana

Nyföretagandet fortsätter att pendIa kraftigt. I juni minskade nyföretagandet med 17,5%. Det visar Nyföretagarbarometern från NyföretagarCentrum Sverige som baseras på uppgifter från Bolagsverket.
 
– För 2022 är dock nedgången för antalet nyregistrerade företag fortfarande måttlig med endast minus 1,5%. Men tendensen är klart nedåtgående, säger Harry Goldman, VD för NyföretagarCentrum Sverige.
 
– Så här stora kast som det nu varit i nyföretagandet månad för månad har det nog aldrig varit. Bara tre län hade nu i juni plussiffror - helt omvänt från maj. Osäkerheten är alltså fortsatt stor för den som ska starta ett företag med de höjda räntorna och höjda priserna. För landets ekonomi, jobben och integrationen är nyföretagandet en nyckelfråga, säger Harry Goldman.
 

 


Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 225 kommuner. Under 2021 har 15 000 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 8 000 företag har startats. Efter tre år är 84 procent av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Harry Goldman
VD
Harry Goldman

Relaterade nyheter