2019-04-14 12:00Pressmeddelande

Var med och starta fler nya företag i Sverige!

Är du en av många som drömmer om att starta eget? Men inte riktigt vet hur man planerar sin start och var man kan få bra hjälp och pepp. Du är inte ensam! Närmare halva befolkningen kan tänka sig att starta företag, men färre än en procent kommer faktiskt att starta företag under året. Just därför har vi på NyföretagarCentrum utnämnt vecka 17 till Sveriges Nyföretagarvecka, något vi gjort sedan 2006. Under dessa år har vi delat ut 70 000 "Starta Eget-kit och guider" och närmare 30 000 personer har kommit på våra event.

– Fler människor har startat företag sen vi startade kampanjen, men det är mycket jobb kvar att göra tills vi känner oss nöjda, säger Mats Evergren, kampanjledare.

Vårt budskap är enkelt; Framtidens jobb skapas av nyföretagarna! Därför sprider vi och vårt nätverk nyföretagaranda i form av inspiration, kunskap och information runt om i hela Sverige till alla som vill och är nyfikna på att veta mer om att “Ta Steget till Eget”. 

Som besökare får man boost, råd och hjälp av experter och rådgivare, inspiration av nyföretagare och chans att träffa många andra som också går i tankar att starta eget.

16 000 personer fick rådgivning och hjälp av NyföretagarCentrum senaste året.
Vi är idag Sveriges ledande aktör att ge råd och hjälp inför företagsstarten och rådgivningen är tillgänglig i över 200 kommuner. Den senaste undersökningen från 2018 visar att 84 procent av företagen som tog hjälp av NyföretagarCentrum finns kvar efter tre år och mindre än en procent går i konkurs.

Turnébuss "Ta Steget till Eget" till flera städer
Här finns ett team av experter och rådgivare på plats som visar vägen och svarar på frågor och bjuder på inspiration. Vi vill verkligen stötta och vägleda många fler att våga förverkliga sina affärsidéer och få en rivstart på sitt företagande! Hoppas vi ses under vecka 17. 

Event
23 april – Jönköping, Café Starta & Driva Eget, Jönköpings Länsmuseum, kl 14-16
24 april – Malmö, Mässa Eget Företag, Slagthuset, kl 10-16
25 april - Göteborg, Mässa Eget Företag, Brewhouse, kl 10-16
26 april - Västerås, Cafe Starta & Driva Eget, Aros Congress Center, kl 9-11
Dessutom sker många lokala aktiviteter runt om i landet på NyföretagarCentrum.

Partners som främjar turnén
Björn Lundén Information, Dicopay, Frilans Finans, Kemikalieinspektionen, Nordea, Pensionsmyndigheten, PRV, SMÅA, Snowfire, Starta & Driva Företag, Unionen Egenföretagare, Visma. 


Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. 2018 fick 16 000 personer kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning. 6 500 företag startades. Efter tre år är 84 procent av företagen aktiva; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.