2023-11-04 09:12Pressmeddelande

Upp i oktober för nyföretagandet

Upp i oktober för nyföretagandet

Nyföretagandet ökade med 4,9 % i oktober, visar Nyföretagarbarometern som sammanställs av NyföretagarCentrum Sverige. Nedgången för 2023 dämpades nu något och visar hittills för året på -14,6 % .

  • Det blev en stark återhämtning av nyföretagandet i oktober efter septemberraset då nyföretagandet denna månad hamnade på plus, kommenterar Harry Goldman, VD NyföretagarCentrum Sverige. Från NyföretagarCentrum ser vi också ökad aktivitet med fler i rådgivning till start av företag. Att Sveriges nyföretagande ökar är helt avgörande för samhällsekonomin och nya jobb som tillkommer i de nya företagen, säger Harry Goldman.

 


Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 225 kommuner. Under 2022 har 11 000 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 7 000 företag har startats. Efter tre år är 84% av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%, och under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Harry Goldman
VD
Harry Goldman