2022-12-13 06:30Pressmeddelande

Tillsammans i samarbete blir vi starkare

NyföretagarCentrum Sverige och Småföretagarnas Riksförbund har ingått partnersamverkan för att med gemensamma krafter bidra till att fler startar företag och känner stöd under början av sitt företagande.

Respektive organisation har olika kompetenser och kunskap, men en viktig gemensam insikt: utan småföretagen stagnerar Sveriges konkurrenskraft. 

NyföretagarCentrums rådgivning ger de nya företagen bättre möjligheter att lyckas. Småföretagens Riksförbund arbetar för att förbättra villkoren för småföretagen.

– Det är viktigt att insatserna för nyföretagandet förstärks och att de nya och små företagen ges bättre förutsättningar, säger Harry Goldman, VD NyföretagarCentrum Sverige.

– Tryggt, enkelt och lönsamt. Det är så vi tycker att det ska vara att starta och driva företag.  Det är kul att kunna jobba tillsammans kring dessa viktiga frågor och att vi med gemensamma krafter kan bidra med. För Sverige behöver fler nya företag som är livskraftiga, Ghassan Ghaziri, styrelseledamot för Småföretagarnas Riksförbund.

– Det är helt avgörande för Sveriges framtid. Det behövs särskilt i ett läge då Sverige riskerar att nu få färre företagare i landet, något som då slår hårt mot Sveriges välstånd, säger Harry Goldman.

 

Om Småföretagarnas Riksförbund
Småföretagarnas Riksförbund – för dig som strävar efter en tryggare, enklare och mer lönsam vardag som småföretagare. Med tillgång till ett nätverk av över 30 000 andra småföretagare, en mängd medlemsförmåner och fördelaktig finansiering hjälper vi dig att bli en bättre företagare. Tillsammans med oss får du en enklare, tryggare och lönsammare vardag som småföretagare. Oavsett om det handlar om juridisk rådgivning, förmånliga försäkringar, rabatter på bland annat bränsle, bilköp och hotell, så finns vi alltid där för dig, både i med- och motvind. Sist men inte minst är vi Din röst mot politiken och myndigheterna. Som medlem hos oss får du de bästa förutsättningarna för att bli en nöjd småföretagare.


Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 225 kommuner. Under 2021 har 15 000 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 8 000 företag har startats. Efter tre år är 84 procent av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Harry Goldman
VD
Harry Goldman