2023-09-15 05:00Pressmeddelande

Pia Holgersson utsedd till Årets Mentor Nya Företag i Blekinge!

Årets Mentor 2023 i BLekinge län Pia HolgerssonBild av Årets Mentor 2023 i BLekinge län Pia Holgersson

Pia hjälpte nytt företag att våga satsa!

Pia Holgersson, internationell samordnare på Karlskrona kommun, har utnämnts till Årets Mentor Nya Företag i Blekinge samt Karlskrona. Genom NyföretagarCentrums mentorprogram har hon stöttat nystartade Stil&Bohag till att tänka större och våga satsa.

Pia Holgersson har bred kunskap om näringsliv och företag – i sju år satt hon som näringslivschef på Karlskrona kommun. Under ett år har det nystartade företaget Stil&Bohag fått ta del av hennes kunskap och kloka råd.

– Pia har varit vår största hejarklack. Hon har hjälpt oss med så mycket, allt från att kommunicera med varandra till att sätta upp mål och våga ta betalt för våra tjänster. Vi tänkte för smått och hon har hjälpt oss att ta språnget. Hon har varit genuint stöttande och vetskapen om att hon tror på oss har gett oss mod att våga, säger Julia Danielsson, som tillsammans med Malin Almström driver Stil&Bohag.

Under torsdagskvällen hölls en avslutningsceremoni på Stil&Bohag, i deras nya lokaler där Pia fick ta emot priset Årets Mentor Nya Företag Karlskrona 2023..

– Det känns oerhört roligt att få ta emot det här priset. Det har varit spännande att få följa mina adepters utveckling och framsteg. Det är det som gör mentorskapet så givande, säger Pia Holgersson.

– Det är med stolthet och glädje som vi delar ut priset till Årets Mentor varje år. Deras gemensamma resa visar att mentorskap kan ge så mycket och vara avgörande för ett framgångsrikt företagande, säger Malin Bornerheim, verksamhetsledare på NyföretagarCentrum Karlskrona. Priset förutom äran, diplom och blommor är en Koholmenlykta given från vår partner, Lampfabriken.

Juryns motivering av utmärkelsen till Pia Holgersson:

 

Årets mentor Nya Företag Pia Holgersson har med stort engagemang, genuint intresse och glädje varit ett värdefullt stöd och bollplank för adepterna.Hon har generöst delat med sig av kunskaper, erfarenheter och nätverk, och gett dem mod och uppmuntran att tro på sig själva.

Med hjälp av Pias stöd har adepterna utvecklats som personer och som företagare och visionen för företaget har lyfts till nästa nivå.

Om mentorprogrammet

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag sker i en livesändning i december. Utmärkelsen delas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som finansierat av Tillväxtverket på uppdrag av Näringsdepartementet, driver mentorprogram för blivande och nya företagare. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 600 mentorpar i mentorprogrammet runt om i landet.
Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt 9 500 mentorpar startats.

För mer information, kontakta:  

Malin Bornerheim, verksamhetsledare, NyföretagarCentrum Karlskrona malin.bornerheim@nyforetagarcentrum.se
0708-29 85 70

Pia Holgersson, Karlskrona kommun
pia.holgersson@karlskona.se
0709–615008

Stil&Bohag stilbohag@gmail.com
Julia Danielsson,  0707-178363
Malin Almström, 0709-548002Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 225 kommuner. Under 2022 har 11 000 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 7 000 företag har startats. Efter tre år är 84% av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%, och under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck