2020-11-16 15:45Pressmeddelande

NyföretagarCentrum startar i Herrljunga och Vårgårda!

NyföretagarCentrum startar i Herrljunga och Vårgårda!

 

Den 18 november startar NyföretagarCentrum lokal verksamhet i både Herrljunga och Vårgårda kommuner. NyföretagarCentrums mål är ökat entreprenörskap och flera nya, livskraftiga företag.

 

– Med lokala NyföretagarCentrum i Vårgårda och Herrljunga ökar vi intresset för nyföretagande. Vi tillför också ny kompetens genom att våra rådgivare är företagare och lokala NyföretagarCentrum engagerar många företagare, säger Jörgen Bengtson, NyföretagarCentrum Sverige, ansvarig för att etablera lokala NyföretagarCentrum i Sjuhärad.

 

NyföretagarCentrum Herrljunga och NyföretagarCentrum Vårgårda har ett nära samarbete med respektive kommun samt med Fokus Herrljunga och Center of Innovation i Vårgårda.

 

NyföretagarCentrum är Sveriges största rådgivningsorganisation och nätverk för nyföretagare. Organisationen erbjuder kostnadsfri och konfidentiell rådgivning till alla som vill starta och driva företag. År 2019 gav NyföretagarCentrum 16 500 personer i rådgivning, medverkade till 6 500 företagsstarter och hade nöjdhetsgraden på 92 procent. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad.

 

– Nu startar vi lokala NyföretagarCentrum i Sjuhärad, där vi får lokala företag och kommun att kroka arm. Herrljunga och Vårgårda är här två viktiga kommuner. Tidigare i år startade vi NyföretagarCentrum Mark, som nu också erbjuder rådgivning i Borås, Svenljunga och Tranemo, säger Jörgen Bengtson.

 

– Vi är jätteglada att kunna utöka och kvalitetssäkra våra nyföretagarrådgivningar, säger Johanna Heleander, Center of Innovation, och Carl-Olov Holmström, Fokus Herrljunga.

 

Utöver rådgivning kommer NyföretagarCentrum att medverka i lokala event och aktiviteter tillsammans med Center of Innovation, Fokus Herrljunga samt Vårgårda och Herrljunga kommuner.

 

Jenny Almén Linn är verksamhetsledare för NyföretagarCentrum Vårgårda och NyföretagarCentrum Herrljunga. Hon är också verksamhetsledare för NyföretagarCentrum Alingsås och kan ta med sig erfarenheter därifrån och hitta synergier mellan de olika föreningarna.

 

– Jag ser fram emot att arbeta med att utveckla NyföretagarCentrum i dessa två kommuner, som har så stark företagsamhet redan i dag. Vi hoppas på att kunna inspirera fler att ta steget till att starta eget, säger hon.


Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. 2019 fick 16 500 personer kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning. 6 500 företag startades. Efter tre år är 84 procent av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.