2024-05-03 11:26Pressmeddelande

Nyföretagandet ökade i april

Nyföretagandet ökade i april med 3,2% jämfört med april föregående år. Det visar NyföretagarCentrum Sveriges Nyföretagarbarometer. I mars sjönk nyföretagandet kraftigt men nu har ändå en viss återhämtning skett. I topp i april finns Västerbottens län med en ökning med hela 46,7 %.

– Nyföretagandet är fortfarande  svängigt, men vårljuset finns ändå nu, säger Harry Goldman, VD NyföretagarCentrum Sverige. Nyföretagandet har med framtidsförväntningar att göra samtidigt som socioekonomi också spelar roll. Stockholm har stor betydelse för nyföretagandet i landet och här finns nu också en mindre ökning. Hos NyföretagarCentrum ser vi i rådgivningen också en ökning med fler unga, utlandsfödda och kvinnor.

 


Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 225 kommuner. Under 2023 har 12 000 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 6 000 företag har startats. Efter tre år är 84% av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%, och under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Harry Goldman
VD
Harry Goldman