2024-10-16 09:00Pressmeddelande

Fortsatt minskat nyföretagande

Sjunkade företagande

Under september månad minskade nyföretagandet med 7,4% jämfört med föregående år, visar NyföretagarCentrum Sveriges Nyföretagarbarometer. Uppsala län tappade nu mest med ett minus på 20%. Under perioden januari - september 2024 har nyföretagandet minskat med 8,7%.

  • Vi har nu det lägsta nyföretagandet i Sverige på 15 år. Den konkursvåg som sveper över landet är samtidigt oroväckande. För jobb och tillväxt är nyföretagandet av mycket stor betydelse.  Det är hög tid nu för särskilda insatser som hjälper upp nyföretagandet  - så Sveriges morgondag bättre säkras, säger Harry Goldman, VD, Nyföretagar Centrum Sverige.

 

 

 

 



Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 225 kommuner. Under 2023 har 12 000 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 6 000 företag har startats. Efter tre år är 84% av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%, och under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Harry Goldman
VD
Harry Goldman
Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck