2021-12-14 12:30Pressmeddelande

Årets Nyföretagare 2021 – en lovande Covidforskare

Utmärkelsen Årets Nyföretagare 2021 tilldelas Theodor Pramer med forskningsföretaget Biomedrex.
Motivering
Årets Nyföretagare Theodor Pramer med forskningsföretaget Biomedrex ligger i framkant för att hitta ett botemedel mot Covid-19. Hopp finns att deras forskningsinsatser ska lyckas medverka till att hindra pandemin, men även många andra sjukdomars verkningar.

– Genom Biomedrex har mitt i pandemin nu tagits ännu ett viktigt steg för att lösa en av våra viktigaste samhällsutmaningar - värna om allas liv och hälsa, säger Harry Goldman, Vd NyföretagarCentrum Sverige.

– Vi hade inte varit där vi är idag utan NyföretagarCentrum, säger Theodor Pramer. Vi sitter nu med eget labb och kontor på Karolinska där vi är 8 i bolaget och expanderar med samarbete hos KI, SciLifeLab, Folkhälsomyndigheten och håller WHO uppdaterade om vårt arbete.

NyföretagarCentrum har sedan 1985 medverkat till mer än 250.000 nya företag i Sverige. Företag med hög överlevnad ­– som leder till att nya idéer tar form och samtidigt skapar nya jobb och ekonomisk tillväxt i landet.

Kriterier för Årets Nyföretagare
• Företagets affärsidé bedöms vara utvecklingsbar.
• Företaget har i samverkan med NyföretagarCentrum genomarbetat sin affärsplan.
• Företaget har i samverkan med NyföretagarCentrum byggt upp ett fungerande kontaktnät.
• Verksamheten har genererat tillfredsställande resultat
 

Kontaktuppgifter till Årets nyföretagare: Theodor Pramer mobil +46 704 24 24 20
Hemsida: biomedrex.com Epost: theodor.pramer@biomedrex.comOm NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 220 kommuner. Under 2020 har 16 500 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 8 000 företag har startats. Efter tre år är 84 procent av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Harry Goldman
VD
Harry Goldman