2017-07-02 11:30Pressmeddelande

Almedalen: ”Nyanlända – hur gör vi jobbsökare till jobbskapare”

null

Nyföretagande bidrar till ekonomisk utveckling och är en utmärkt väg till integration. Många nyanlända kommer med en stark entreprenörsanda, en önskan att fortsätta detta i Sverige, och andra vill för första gången starta eget. Med rätt stöd blir vägen till sysselsättning och integration verklighet.I århundraden har Sverige berikats med nya idéer denna väg. Handel och entreprenörskap har varit en familjetradition, och i ett Sverige där en hög andel av de nya svenskarna går län

Nyföretagande bidrar till ekonomisk utveckling och är en utmärkt väg till integration. Många nyanlända kommer med en stark entreprenörsanda, en önskan att fortsätta detta i Sverige, och andra vill för första gången starta eget. Med rätt stöd blir vägen till sysselsättning och integration verklighet.

I århundraden har Sverige berikats med nya idéer denna väg. Handel och entreprenörskap har varit en familjetradition, och i ett Sverige där en hög andel av de nya svenskarna går länge innan de kommer i sysselsättning, kan vi förbereda och stötta dem med information och rådgivning kring hur man startar och driver eget och därigenom skapar sin egen sysselsättning och möjligheter till ökad integration.

Det handlar om att visa att alla är välkomna att starta företag och samtidigt dra nytta genom att lära sig hur det är att driva företag och vara företagare i Sverige. En viktig del är vid rådgivning och vägledning hitta svenska kontakter för fortsatt hjälp och stöd i sitt företagande.

- Det är viktigt att vi lyfter upp företagandet inom denna målgrupp eftersom många redan har erfarenhet från sina hemländer att driva och utveckla företag. Det är ett sätt att skapa sin egen försörjning och samtidigt som det ger fler nya jobb, säger Harry Goldman, Vd på NyföretagarCentrum Sverige.

”Nyanlända – hur gör vi jobbsökare till jobbskapare”

Tid: tisdagen 4 juli. Kl. 10:00-10.45

Moderator: Olle Wästberg

Plats: Tält utanför Wisby Strand, Strandvägen 4, Visby

Panel:
Hossein Alfak, Ordförande, Tensta Företagarförening
Ulf Lindberg, Näringspolitisk chef Almega
Harry Goldman, VD NyföretagarCentrum Sverige
Anna Libietis, Ansvarig integrationsfrågor och politikernätverk, Företagarna
Monica Renstig, Författare

Välkomna till vårt seminarietält!
LÄNK till programmet
http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/45207

Kontaktpersoner
Harry Goldman, vd, NyföretagarCentrum Sverige
0706-61 04 54, harry.goldman@nyforetagarcentrum.se

Fredrik Lundström, projektledare, NyföretagarCentrum Sverige, 073-392 98 66, fredrik.lundstrom@nyforetagarcentrum.se

NyföretagarCentrum Sverige
Ferkens Gränd 3, 111 30 Stockholm | tel 08-14 44 00
www
.nyforetagarcentrum.se | e-post mail@nyforetagarcentrum.se | fb: www.facebook.com/nyforetagarcentrum

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. 2016 fick nära 16 000 personer kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning. Över 7 000 företag startades. Efter tre år är 81 procent av företagen aktiva; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. 2016 fick nära 16 000 personer kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning. Över 7 000 företag startades. Efter tre år är 81 procent av företagen aktiva; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Harry Goldman
VD
Harry Goldman